Política

Laporta creu que defensar l'Estatut no és fer política

Segons el president blaugrana, si es vol aconseguir que la selecció catalana sigui oficial, la classe política només té dues solucions: "Treballar perquè l'Estat espanyol la reconegui o bé demanar la independència i crear un Estat propi"

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va assegurar ahir, durant l'acte de presentació del llibre de l'expresident del club Agustí Montal, que quan el Barça va defensar l'Estatut del 2006 no s'estava fent política sinó donant suport a les institucions.

Laporta va afegir, a més, que es considera "hereu de les essències" de Montal, que va ser president del Barça des del 1969 fins al 1978. Des d'aquest càrrec va donar suport a la gestació de l'Estatut que veuria la llum el 1979 perquè "el club sempre ha estat al costat de les qüestions importants de Catalunya".

D'altra banda, Laporta va desmentir recentment els rumors que diuen que podria ocupar un càrrec a la FIFA o a la UEFA. En una entrevista a la revista de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, el president del Barça va explicar que només es plantejarà el seu futur quan acabi el mandat perquè el que vol, de moment, és exercir les seves responsabilitats al capdavant del club i treballar al seu despatx d'advocats.

A la mateixa entrevista, Laporta també parla del nomenament de Johan Cruyff com a seleccionador nacional català. En aquest sentit, considera que se li ha de donar "tot el suport" perquè la imatge de l'holandès és molt rellevant a nivell internacional i "reforçarà el reconeixement internacional de la selecció catalana".

Segons el president del club blaugrana, tot i que actualment a la FIFA hi hagi 23 seleccions sense Estat, si es vol aconseguir que la selecció catalana sigui oficial, la classe política només té dues solucions: "Treballar perquè l'Estat espanyol la reconegui o bé demanar la independència i crear un Estat propi".

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes va aprofitar l'entrevista per proposar a Laporta que la segona equipació del Barça sigui una samarreta amb les quatre barres. El president va assegurar que li semblava molt bona idea perquè el club, com la selecció, també representa Catalunya internacionalment.

Laporta va explicar que les diferents juntes que ha tingut el Barça fa molts anys que promouen la imatge de Catalunya a tot el món, tasca que la seva junta pretén continuar.

D'altra banda, Laporta va donar ahir suport a la consulta sobiranista que es farà a Sant Cugat del Vallès el dia 13 de desembre. Així ho van anunciar fonts de la plataforma independentista local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.