Política

Zapatero creu que és imminent la sentència sobre l'Estatut

El president contempla que sigui interpretativa i doni marge al joc polític

Segons 'El Mundo', ni José Luis Rodríguez Zapatero ni María Teresa Fernández de la Vega se'n van de vacances. El president del govern central argumenta que vol preparar la presidència europea i la vicepresidenta que ha de romandre atenta al segrest dels cooperants catalans per part d'una branca d'Al-Qaida. Tanmateix, la lectura que en fa el diari madrileny és una altra i afirma que estan alerta per l'arribada de la sentència sobre l'Estatut.  Zapatero apunta el dimarts 29 de desembre i De la Vega la primera quinzena de gener. Els dos estan convençuts que l'alt tribunal trigarà molts pocs dies a pronunciar-se.

El govern central no s'espera una gran tempesta política després de la sentència però es contempla un escenari amb un parell de setmanes de declaracions i titulars impactants i potser alguna manifestació a Catalunya. Més enllà, considera, tot el debat es diluirà i quedarà en un no res.

El que si té clar Zapatero, segons aquestes informacions, és que la sentència serà interpretativa i permetrà nombroses lectures del text i un gran marge de joc polític. El president i la vicepresidenta consideren que els resultats de les deliberacions dels magistrats seran menys traumàtics dels que es podien esperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.