Política

La direcció de Reagrupament acorda dimitir dissabte

Els quatre membres que queden després de la marxa de Carretero deixaran els càrrecs i la nova junta convocarà una assemblea extraordinària

Desconcert absolut després de la trencadissa provocada per la decisió sobtada de Joan Carretero d’abandonar la presidència de Reagrupament. A l’espera que sigui ell mateix qui anunciï si abandona la vida política o no –sembla que podria aclarir-ho avui en una entrevista a la ràdio–, els quatre membres que queden a la direcció –Emili Valdero, Albert Pereira, Jaume Renyer i Francesc Abad– van acordar ahir a la tarda presentar la dimissió en una junta extraordinària aquest dissabte.

La direcció té previst informar avui els coordinadors territorials dels últims esdeveniments i anunciarà una junta per dissabte amb els membres suplents triats en l’assemblea de constitució de la formació. Aquesta direcció tindrà la missió de gestionar la transició fins a la celebració d’una assemblea extraordinària, com més aviat millor, en què els associats hauran de decidir si mantenen la intenció de presentar-se a les eleccions de la tardor o ho deixen córrer. Tot dependrà bàsicament de dos factors, el possible retorn de Carretero i/o la incorporació del president del Barça, Joan Laporta, que és a hores d’ara el candidat ideal de portes endins del partit. De fet, les negociacions entre Laporta i Carretero estaven avançades i encara no es descarta que concorrin plegats als comicis. En aquesta nova junta hi haurà, entre d’altres, Joan Fonollosa, David Vinyals, Marc Vinyoles, Caritat Garcia i Miquel Casals.

Amb Carretero van abandonar la direcció 12 membres, que malgrat ser fidels a l’exconseller de Governació, estan tan desconcertats com la resta. Carretero va fer un pols a Valdero, Pereira, Renyer i Abad i els va instar a plegar. No ho van fer i va decidir dimitir ell mateix. Dissabte seran els quatre els qui pleguin. “Som conseqüents. Jo responc davant l’assemblea i no hem volgut que es vulnerés la ponència aprovada pels associats”, apunta Valdero.

Les discrepàncies venien de lluny i les crítiques a Carretero han anat pujant de to davant la possibilitat que plantegés una llista centralitzada per incloure a la candidatura una persona de la seva estricta confiança que amb elecció per circumscripcions probablement no hauria estat elegida.

Conscients que sense la figura del de Puigcerdà el nou partit queda molt tocat per la incertesa, alguns reagrupats van començar a mobilitzar-se. Reagrupament d’Osona va emetre un comunicat de suport a Carretero i alguns simpatitzants es van concentrar a la seu de Barcelona. El president de Reagrupament Nacional Català –la marca amb què tenien la intenció de presentar-se als comicis–, Oriol Sallas, promou la convocatòria d’una assemblea immediata amb un únic punt de l’ordre del dia, la designació de la nova junta, “que evidentment caldria que encapçalés en Joan Carretero”, segons consta en un correu electrònic enviat als associats al qual ha tingut accés l’AVUI. Segons els estatuts de la formació, amb el 10% de les firmes –uns 340 associats– la direcció ha de convocar el congrés. Continuarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.