Política

L'avantprojecte de vegueries del Govern no concreta capitals

També possibilita crear-ne més de set

L'avantprojecte de llei de vegueries que pretén aprovar el Govern abans que acabi la legislatura aquest any no concreta les capitals i possibilita crear-ne o suprimir-ne més enllà de les set que preveu el text, davant de les diferències que ha aixecat al territori. Aquesta reorganització acabarà necessitant un acord amb l'Estat, que té les quatre províncies actuals com a divisió territorial.

En declaracions a Catalunya Informació, el director de l'oficina de la conselleria de Governació, Josep Rovira, ha concretat que de moment "l'únic que es pot fer és dur a terme el canvi territorial de les set vegueries però només constituir quatre Consells de Vegueria: els de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona".

"Per tant -ha dit-, allò que estaríem fent de manera inicial és simplement una substitució d'un ens Diputació per un ens Consell de Vegueria amb un simple canvi de nom".

Rovira ha afegit que les quatre províncies seguiran existint com "àmbit de descentralització de l'Estat", com circumscripció electoral de les Corts, i com a espai territorial de descentralització de la justícia.

El text del govern preveu les vegueries d'Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Camp de Tarragona, Girona, Lleida, Terres de Lleida i Catalunya Central, i especifica quines comarques inclouran, malgrat no fixar les set futures capitals.

La capitalitat serà decisió de cada Consell de Vegueria, format per un president i un equip de consellers, elegits en funció de les funcions municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.