Política

L'exdirector general d'Esports admet haver facturat 840.000 a Palma Arena però diu que no és delicte

L'advocat de l'aparellador imputat en el cas diu que el seu client només era l'encarregat d'enllestir l'obra

Un dels imputats en el cas Palma Arena, l'exdirector general d'Esports del Consell de Mallorca, Antoni Palerm, ha reconegut avui davant el jutge José Castro que va facturar més de 840.000 euros a través de les seves empreses per diversos treballs durant l'execució del velòdrom de Palma. Amb tot, el seu advocat, Eduardo Valdivia, ha assegurat que no va cometre cap actitud delictiva "per una qüestió tècnica" que no ha especificat.

Un dels altres imputats, l'aparellador Marcos Nicolau, ha declarat també avui davant del magistrat. El seu advocat, Joan Mulet, ha explicat que la compareixença ha anat "bé" i que el seu client només és l'encarregat de dirigir l'obra del velòdrom i "res més". La tercera persona citada avui a declarar és l'exgerent de la Fundación Illesport Gonzalo Bernal.

El Bloc demana explicacions

El diputat del Bloc al Parlament, Antoni Alorda, ha exigit avui al diputat del PP i expresident de S'Institut, Antoni Serra, què doni explicacions sobre si tenia el "més mínim coneixement" que Antoni Palerm estava cometent "absolutes irregularitats" en facturar aquests diners a través de les seves empreses per diversos treballs en la construcció de Palma Arena mentre era membre del consorci creat per a l'execució del velòdrom.

En declaracions a l'agència EuropaPress, Alorda ha fet referència a la "incompatibilitat manifesta" en què va incórrer Palerm, imputat del cas Palma Arena, i que "havia de ser coneguda per Serra per tractar-se del seu responsable polític". Segons Alorda, l'actual diputat popular "hauria d'haver advertit Palerm d'aquesta situació d'incompatibilitat".

La instrucció del cas tracta sobre la presumpta corrupció relacionada amb el cost que va suposar la construcció d'aquest velòdrom de la capital balear la passada legislatura (2003-2007), quan el PP governava a les Illes. El pressupost inicial del pavelló esportiu era de 48 milions d'euros i finalment va superar els cent milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.