Política

Hamid Karzai és proclamat president de l'Afganistan sense la segona volta electoral

La retirada de l'adversari opositor, Abdul·lah Abdul·lah, facilita la conclusió dels comicis entre la satisfacció de les potències occidentals

El president d'Afganistan, Hamid Karzai, es mantindrà en el càrrec sense haver de sotmetre's a la segona volta de les eleccions arran de la retirada del seu adversari, Abdul·lah Abdul·lah. La renúncia del candidat opositor s'ha produït quan ja havia començat la campanya per a les eleccions del 7 de novembre, però evitarà que es reprodueixin les sospites de frau que es van denunciar en la primera volta. Mentrestant, les potències occidentals s'han afanyat a reconèixer la legitimitat de Karzai per al nou mandat.

La commissió electoral independent encarregada de l'organització de l'escrutini i de l'anunci oficial dels resultats ha proclamat president Hamid Karzai aquest dilluns després que el candidat opositor anunciés diumenge la seva retirada de la cursa electoral. Paral·lelament, l'administració nord-americana s'ha afanyat a felicitat Karzai per la seva "victòria" en unes "històriques" eleccions. La diplomàcia dels Estats Units també ha felicitat l'administració electoral afganesa per haver tancat d'aquesta manera els comicis.

El govern nord-americà ha reiterat el "desig" de continuar treballant amb l'adminisitració afganesa i amb els seus socis internacionals per facilitar "el progrés de l'Afganistan cap a les reformes institucionals, la seguretat i la prosperitat". El desenllaç del procés electoral dóna via lliure a l'administració de Barack Obama per incrementar el desplegament de tropes en territori afganès, una mesura demanada pels alts comandaments de l'OTAN que estava compromesa per les acusacions de frau en la primera volta de les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.