Política

4.500 persones omplen la plaça Sant Jaume per donar suport al jutge Garzón

El mateix dia que polítics i intel·lectuals es mobilitzen pel magistrat arreu de l'Estat, 17 encausats per Garzón l'any 92 l'acusen de torturador en una carta pública

Les manifestacions convocades arreu de l'Estat per xarxes socials a internet en suport al jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, han acabat sobre les vuit de la tarda. A les marxes, s'hi ha pogut veure polítics d'esquerra, actors, artistes i centenars de persones que brandaven missatges contra la Falange i la causa oberta per prevaricació contra Garzón en el Tribunal Suprem (TS).

A Madrid, la Plataforma contra la Impunitat del Franquisme ha llegit un manifest en què s'ha lamentat "les conseqüències d'un procés que, en democràcia, embruta" la memòria de les víctimes del franquisme, "menysprea el dolor dels seus fills, dels seus néts i condemna les aspiracions de justícia de centenars de milers de famílies espanyoles".

En contra
En aquesta diada de recolzament a Garzón, 17 encausats pel jutge Garzón l'estiu de 1992 –poc abans dels Jocs Olímpics en una operació contra l'independentisme català– han escrit una carta on s'acusa el jutge de "prevaricador" i "culpable" de les seves "detencions i tortures". El col·lectiu creu que cal tenir present aquestes puntualitzacions en el debat públic d'avui en vers la figura de Garzón, ja que no es tracta d'un "defensor dels drets humans".

El grup d'encausats afirma que "avui Garzón és víctima de la seva pròpia medicina". "Si se’n surt, probablement la incomunicació i la tortura, continuarà formant part del seu decàleg i de la seva manera d'instruir. No estem d'acord en la defensa que se'n fa acrítica d'aquest personatge", conclouen. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona