Política

L'Audiència Nacional obre diligències per investigar el segrest dels 3 cooperants

El jutge Fernando Andreu investigarà aquests fets en tractar-se d'un delicte comès contra ciutadans de l'Estat a l'estranger. En aquests casos la competència correspon a l'alt tribunal

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha obert diligències prèvies per investigar el segrest diumenge passat de tres cooperants catalans de l'ONG Barcelona Acció Solidària a Mauritània.

El titular del jutjat central d'instrucció número 4, que es troba de guàrdia aquesta setmana, ha adoptat aquesta decisió després que la comissaria general de la Policia Nacional li remetés ahir a la tarda una comunicació informant sobre el succés, després del qual va acordar incoar diligències que estan sota secret.

Andreu investigarà aquests fets en tractar-se d'un delicte comès contra ciutadans de l'Estat a l'estranger. En aquests casos la competència correspon a l'Audiència Nacional.

Els tres cooperants segrestats diumenge passat són el director de les empreses Tabasa i Túnels del Cadí, Albert Vilalta, l'empresari del sector de la construcció Roque Pascual i la funcionària judicial Alícia Gámez.

El segrest dels tres cooperants es va produir quan transportaven material d'ajuda en un comboi format per tretze vehicles que es dirigia a Dakar, la capital del Senegal.

Mentrestant, el govern ha activat tots els ressorts diplomàtics al seu abast per intentar resoldre com més aviat millor el segrest, acte que podria ser obra del grup terrorista Al-Qaida al Magrib Islàmic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona