Política

Obama critica les mútues mèdiques pels augments injustificats de les primes

El president s'ha reunit aquesta setmana a la Casa Blanca amb quatre presidents executius de les grans asseguradores

El president dels Estats Units d'Amèrica (EUA), Barack Obama, ha criticat aquest dissabte les principals asseguradores sanitàries per no oferir una "resposta concreta" als augments "arbitraris i massius" de les primes. Obama reprèn els atacs a les asseguradores mentre intenta reunir suport entre els nord-americans i congresistes dins del seu propi partit per tal d'aprovar la llei de reforma del sistema sanitari. El president Obama, acompanyat de la secretària de Salut, Kathleen Sebelius, s'ha reunit aquesta setmana a la Casa Blanca amb quatre presidents executius de les grans asseguradores sanitàries dels Estats Units: Aetna Inc, Cigna Corp, UnitedHealth Group Inc i Wellpoint Inc.

"No van poder donar-me una resposta concreta sobre per què estan pujant les primes de forma arbitrària i massiva, en més d'un 60 per cent en estats com Illinois", ha dit el president nord-americà en el seu discurs setmanal per ràdio i televisió. "Si no actuem, continuaran fent això", ha afegit.

Les asseguradores sostenen que han d'augmentar les seves primeres per cobrir l'augment de despeses que s'ha generat perquè cada cop més persones abandonen les seves mútues per la crisi econòmica

Les asseguradores han estat el blanc favorit d'Obama mentre intenta convèncer els nord-americans, dubitatius sobre el seu pla reforma de la salut, que estaran millor si el Congrés aconsegueix aprovar el projecte de llei.

"La proposta que hem impulsat acabaria amb les pitjors pràctiques de la indústria d'assegurances, donaria millors preus a milions de nord-americans i atorgaria a individus i petites empreses la classe de cobertura privada que tenen els propis membres del Congrés", ha dit Obama.

La reforma, dissenyada per reduir costos, regular a les firmes d'assegurances i expandir la cobertura mèdica a desenes de milions de nord-americans, és un dels grans compromisos de la política d'Obama.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.