Política

Medi Natural demana perdó per la tesi del llamp, però "no veu ni negligència ni mala fe"

La directora general també ha assegurat que s'ha posat en contacte amb un veí d'Horta per demanar-li disculpes en nom del departament

La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha reiterat avui les disculpes expressades pel conseller Francesc Baltasar per l'"error" a l'hora d'atribuir a un llamp l'inici de l'incendi d'Horta, encara que ha aclarit que "en cap cas hi va haver negligència, mala intenció o precipitació".

Durant la seva compareixença davant la Comissió d'Investigació del Parlament sobre el mortal incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), Buenaventura ha assenyalat que els Agents Rurals es van equivocar a l'hora de determinar el punt de l'inici de l'incendi "perquè van arribar tard o pel que sigui".

La directora general també ha assegurat que s'ha posat en contacte amb un veí d'Horta per demanar-li disculpes en nom del departament, després de la seva denúncia dient que els Agents Rurals el "van menysprear" i no van voler escoltar-lo quan els volia donar la seva versió sobre on es va iniciar el foc.

En qualsevol cas, ha admès que el conseller Baltasar va obrar com és "habitual" en informar sobre les causes de l'incendi a partir de les conclusions provisionals dels Agents Rurals –que encara no havien elaborat un informe ni havien pres declaració a la majoria de testimonis–, si bé ha admès que ara estan "revisant" aquest mètode per veure si el poden millorar.

Versions contradictòries

Buenaventura ha contradit la versió del responsable dels agents rurals, Miguel Angel García, que va dir davant la Comissió que li va traslladar al seu superior, Antoni Mur, però no al conseller, les conclusions amb la tesi del llamp. Segons Buenaventura, García sí que estava a la reunió amb el conseller que va derivar en la roda de premsa on Baltasar va abraçar "amb rotunditat" la tesi del llamp. Així, la directora general de Medi Natural ha precisat que està convençuda que es tracta d'una confusió de García, perquè la nit abans de la roda de premsa aquest li va comunicar per telèfon les seves conclusions a Mur i l'endemà sí que va participar en la reunió amb Baltasar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.