Política

La picabaralla entre PP i PSOE per les escoltes il·legals arriba a Rajoy i Zapatero

El líder popular acusa el president espanyol de ser el responsable de la "inquisició" del seu partit. El ministre de l'Interior qualifica les acusacions d'espionatge de De Cospedal de "calúmnies" i avisa que si existissin proves "les haurien presentat als jutjats"

L'enfrontament entre el PP i el PSOE sobre les escoltes il·legals denunciades per la secretària general dels populars ha arribat a la primera línia política amb la intervenció de Mariano Rajoy, que alhora ha fet entrar José Luis Rodríguez Zapatero en la polèmica.

El president del PP, Mariano Rajoy, ha denunciat que els populars estan sent sotmesos a "atacs injustificats", "judicis paral·lels" i "condemnes públiques" per part "d'inquisidors del segle XXI", i n'ha fet "responsable" José Luis Rodríguez Zapatero. Rajoy ha dit que comparteix les acusacions fetes per María Dolores de Cospedal, sobre escoltes il·legals.

El PP demanarà a la diputació permanent del Congrés que compareguin el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, i el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, perquè donin explicacions.

Per la seva banda, Rubalcaba ha acusat De Cospedal de fer "unes acusacions gravíssimes" sense aportar proves i ha qualificat les paraules de la secretària popular de "calúmnies greus". A més, ha assegurat que si el PP tingués proves d'escoltes il·legals "ja les haurien fet públiques i haurien acudit als jutjats". El ministre considera "gravíssim en democràcia acusar el govern d'espiar l'oposició". "És una acusació que no pot quedar sense resposta".

Aquesta picabaralla s'ha intensificat avui, a més, per les crítiques dels membres del PP detinguts aquesta setmana pel cas Palma Arena, que han denunciat que han rebut un mal tracte per part de la policia. Rubalcaba ha confirmat que el delegat del govern espanyol a les Balears, Ramón Socías, ha ordenat orbrir una investigació per determinar per què es va incomplir l'ordre de fer les detencions "amb prudència i mesura, justament al contrari de com s'ha fet", ha explicat.

En aquest sentit, la presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, ha explicat que Socías s'ha disculpat pel tracte que els policies van donar als detinguts pel cas Palma Arena. Estaràs ha qualificat el tracte d"inhumà, vexatori i clarament desproporcionat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.