Política

El Parlament nomena Marín president de la CCMA enmig de retrets entre tripartit i oposició

CiU denuncia el canvi de la llei per saltar-se el consens necessari per a la designació del substitut de Sáez i els partits del govern denuncien l'intent de la federació de paralitzar el funcionament de la corporació

El Parlament ha nomenat aquest dijous Enric Marín nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després de la dimissió d'Albert Sáez, enmig de retrets entre tripartit i oposició. Marín ha estat escollit en segona volta i per majoria absoluta després que en la primera votació no hagi aconseguit la majoria de dos terços que fixava la llei.

CiU ha carregat amb duresa contra el tripartit per haver modificat la llei de la CCMA perquè no calguin dos terços del Parlament per elegir el substitut d'un membre dimissionari del consell de govern. El tripartit ha acusat CiU d'haver pervertit l'esperit de consens de la llei de la CCMA i d'haver-ho utilitzat com a eina de veto i de bloqueig.

Els partits que donen suport al govern han argumentat el canvi de la llei per superar la "paràlisi" de la CCMA a què creuen que conduiria el bloqueig de la designació del president de la CCMA per part de la federació, que han considerat que no volia la substitució de Sáez al capdavant de l'ens per motivacions partidistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.