Política

Otegi intervé en un vídeo que es projecta en una conferència per la pau a Venècia

La jornada, que dura tot el dia, s'anomena Processos de pau i resolució de conflictes, i ha estat promoguda pel departament municipal de Política Juvenil, que depèn de la presidència del consell de ministres italià

L'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, intervé en un vídeo que es projectarà aquest dissabte a Venècia, durant una conferència internacional sobre processos de pau organitzada per l'ajuntament d'aquesta població i abonada pel departament de la Joventut italià, que depèn de la presidència del consell de ministres d'Itàlia.

L'acte començarà al matí a la Biblioteca Nacional Marciana, situada en la coneguda plaça de San Marcos de Venècia i es titula: "Processos de pau i resolució de conflictes".

La jornada, però, durarà tot el dia. El matí es destinarà a analitzar l'experiència dels processos de pau de Sud-àfrica i Irlanda i està previst que a la tarda, en la segona sessió, s'abordi la situació del País Basc. Es farà amb el títol "Diàleg, diàleg, diàleg. Idees per al Kurdistan i el País Basc".

Entre els participants està l'advocada Ione Goirizelaia, que figura en la convocatòria com a "representant d'Ezker Abertzaleak", on també s'aclareix que es tracta de l'"esquerra independentista basca". A més, es visualitzaran diversos vídeos, entre els quals hi ha, un de l'esquerra abertzale, en què segons precisa la convocatòria, "intervé Arnaldo Otegi".

Otegi es troba a la presó madrilenya d'Estremera, ja que va ser detingut fa un mes, en el marc de l'operació contra la nova cúpula de Batasuna, organitzada sota el nom de Bateragune i el jutge el va enviar a la presó.

Fonts penitenciàries, han exposat la impossibilitat d'introduir càmeres o altres elements de gravació a la presó, per la qual cosa descarten que la suposada elaboració del vídeo que s'emetrà a Venècia hagi estat gravada en aquest temps.

Els altres vídeos contindran un missatge del premi Nobel de la Pau, Nelson Mandela, del president del Sinn Féin, Gerry Adams i finalment, del músic Moni Ovadia.

Un altre dels participants en aquesta conferència internacional serà l'advocat sud-africà Brian Currin, presentat com a "mediador en els conflictes irlandès, basc i de Sri Lanka".

Currin va estar fa poc al País Basc, el passat 28 d'octubre, on va fer una conferència organitzada per Lokarri en què va afirmar conèixer la iniciativa política de Batasuna i li va donar suport. També va afirmar que el 2008 havia realitzat un informe sobre el procés de pau a Sud-àfrica per encàrrec de l'esquerra abertzale.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.