Política

L'alcalde de Tarragona es planta al Parlament per reclamar que s'aturi la llei de vegueries

El socialista Josep Fèlix Ballesteros ha demanat reunir-se amb cadascun dels grups parlamentaris per exposar la seva preocupació que la discussió d'aquesta norma obri enfrontaments territorials, com creu que ja està succeint

Segueix la sessió del ple minut a minut

L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, s'ha presentat aquest migdia al Parlament per reclamar que s'aturi totalment la llei de vegueries. Ballesteros ha demanat reunir-se amb cadascun dels grups parlamentaris per exposar la seva preocupació que la discussió d'aquesta norma obri enfrontaments territorials, com creu que ja està succeint. "Això és obrir un meló molt delicat, i no és el moment", ha manifestat a l'AVUI als passadissos de la cambra.

Ballesteros compta amb el suport dels grups municipals tarragonins per demanar que es freni la llei de vegueries, impulsada pel conseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs. Una de les qüestions que no accepta l'Ajuntament de Tarragona és que la possible vegueria del Camp de Tarragona porti aquesta denominació, que en principi s'ha posat perquè Reus accepti el nom.

Tot això succeeix quan està previst que la comissió de govern local estudiï avui l'avantprojecte de la llei, que ja està molt aigualit a causa de les diferències de criteri al si del govern català. No inclou ni la vegueria del Penedès, que reclamen en aquestes comarques, ni el finançament, ni quines seran les capitals regionals, tema sobre el qual també hi ha disputes al territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.