Política

Israel augmenta la seva presència a la ciutat de Gaza

L'ofensiva israeliana ha continuat aquest matí per dissetè dia consecutiu a Gaza, on set palestins, entre els quals dos nens i dues dones, han mort en les últimes hores i una desena han resultat ferits, segons informen fonts mèdiques i testimonis. Per la seva banda, les milícies palestines han continuat llançant coets contra Israel.

L'exèrcit israelià ha fet avui un nou alto el foc humanitari de tres hores, entre les 8 i les 11 del matí, hora catalana. Durant aquestes hores, Israel ha permès l'entrada a la franja de carregaments humanitaris amb aliments i medicines.

Un portaveu militar va assenyalar a l'agència Efe que, des d'ahir a la mitjanit, l'exèrcit ha portat a terme atacs contra uns 25 objectius, entre els quals una patrulla de cinc homes armats de Hamàs i una mesquita que s'utilitzava com a magatzem d'armes al nord de Gaza.

Segons fonts palestines, els projectils disparats pels tancs i els avions militars han arribat a diverses cases al sud i l'est de Gaza, així com en els camps de refugiats de Jabalia i Beit Lahia, al nord.

Bloqueig a la ciutat
Gaza es troba pràcticament assetjada i les milícies palestines tracten de repel·lir des dels barris perifèrics l'avanç de les tropes israelianes cap a l'interior del nucli urbà. Els braços armats de Hamàs i de la Jihad Islàmica han indicat en diferents comunicats que han frenat incursions israelianes a Jabalia, Beit Lahia i al barri del Tufah, a Gaza.

El balanç de víctimes palestines segons Hamàs supera els 900 morts i 4.100 ferits des de l'inici de l'ofensiva contra Gaza el passat dia 27. Per part israeliana, 13 persones –10 soldats– han mort des del començament de l'operació, que es troba a la segona fase des que l'Exèrcit va envair per terra Gaza fa més d'una setmana.

Israel va augmentar ahir la seva presència a Gaza, cosa que s'interpreta com un signe que l'operació ha d'entrar aviat en la tercera fase, que consisteix en l'increment de forces per intentar prendre els centres urbans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.