Política

Entitats sobiranistes convoquen una manifestació per la Diada

Es tracta d'una marxa unitària per l'autodeterminació que portarà el lema: "Som una nació, volem un estat propi"

Les plataformes independentistes Sobirania i progrés, Plataforma pel dret a decidir (PDD) i Deu Mil en xarxa per l'autodeterminació han anunciat avui que es manifestaran l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, sota el lema: Som una nació, volem un estat propi.

Una de les promotores de Sobirania i progrés, Elisenda Paluzie, ha explicat en roda de premsa que la manifestació serà reivindicativa i alhora alegre, per la qual cosa tindrà un to festiu que vindrà donat sobretot per les actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma, que acompanyarà la manifestació amb la seva música.

El president de Deu Mil en xarxa per l'autodeterminació, Enric Canela, ha assegurat que ara mateix "qualsevol intent de diàleg amb l'Estat espanyol és absurd", de manera que tant la seva plataforma, com les altres organitzacions, reivindiquen la independència de Catalunya.

La presidenta de la Plataforma pel dret a decidir, Elisenda Romeu, ha explicat que la manifestació començarà a les 17h a la Plaça Urquinaona i acabarà davant del Parc de la Ciutadella, on es llegirà un manifest.

El manifest afirma que dialogar amb l'Estat espanyol és "més desesperant i inútil que dialogar amb una paret", i que Espanya és un projecte polític tancat "on les aspiracions del poble català no tenen cabuda". Per aquesta raó, demanaran "girar full i tancar la carpeta espanyola".

Algunes de les entitats que s'han adherit a aquesta manifestació són Sobirania i Justícia, la Fundació Manuel de Pedrolo, el Cercle Català de Negocis, Catalunya Estat Lliure, Catalunya Acció i el Moviment Arenyenc per l'autodeterminació.

A títol personal, s'han adherit i aniran a la manifestació el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta; l'actor Sergi López; l'exconseller de Governació de la Generalitat Agustí Bassols; l'escriptor i periodista Màrius Serra; l'escriptor Víctor Alexandre, i el president de Nous Catalans Joves, Èric Bertran, entre d'altres.

Coincidir amb els actes d'Òmnium
Quan s'acabi la manifestació, els integrants s'uniran als actes que Òmnium ha organitzat al passeig Lluís Companys sota el nom La Festa de la Llibertat. Entre altres actes programats, a les 19.30h hi haurà un concert de Mazoni, Gertrudis i La Gossa Sorda.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.