Política

ERC diu que la il·legalització d'ANB tan sols contribuirà a "perpetuar" el conflicte perquè "deixa sense oxigen" els interlocutors polítics

Política

El secretari general i portaveu d'ERC al Congrés de Diputats, Joan Ridao, ha criticat aquest dimarts amb fermesa la sentència del Tribunal Suprem (TS) que il·legalitza i ordena la suspensió de les activitats d'ANB. Segons el secretari general d'ERC, la il·legalització d'ANB "tan sols contribuirà a perpetuar el conflicte polític" i per tant "endarrerirà qualsevol solució pacífica al fenomen de la violència" perquè "deixa sense oxigen els únics interlocutors polítics per solucionar el conflicte del País Basc".

Ridao ha fet aquestes manifestacions des del Congrés de Diputats poc després que el president del Tribunal Suprem, Juan José Hernando, hagi donat a conèixer la decisió adoptada per unanimitat de la Sala 61 d'aquest tribunal. El portaveu d'ERC ha assegurat que la sentència posa de manifest que "la justícia espanyola i els partits polítics espanyols –PP i PSOE– insisteixen un cop més a penalitzar les idees" en un intent "d'adulterar la realitat política i el sistema polític de partits del País Basc". A partir d'aquest dimarts, ha dit, "una part important del País Basc queda òrfena de referent polític" per l'aplicació d'una llei "dubtosament democràtica", com la llei de partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.