Política

CiU presenta més de 700 esmenes als Pressupostos per al 2009

Pressupostos de l'Estat

El Grup Parlamentari de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats ha registrat aquest divendres 712 esmenes al Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat en les qual reclama una inversió addicional per a Catalunya de 4.500 milions d'euros.

De les més de 700 esmenes presentades, 114 formen part de l'articulat mentre que 598 corresponen a les seccions del projecte de Llei. Els principals eixos de les esmenes presentades són la lluita contra la crisi, la millora de l'eficàcia de l'administració Central de l'Estat i, especialment, el nou finançament per a Catalunya i les inversions estatals al Principat.

Pel que fa al finançament català, CiU proposa la incorporació d'una disposició Addicional en la que insta l'Estat a aprovar el nou sistema de finançament per a Catalunya, que entrarà en vigor l'1 de gener i que apliqui exactament la cistella d'impostos tal i com explicita l'Estatut.

Quant a les inversions de l'Estat,CiU marca entre altres prioritats els grans eixos de comunicació per carretera com el quart cinturó i els desdoblaments de la N-2 i N-340 i el reforç i traspàs de Rodalies. Los propostes d'inversió de CiU s'eleven a uns 4.500 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.