Política

L'Ertzaintza deté dues persones més a Ondarroa dins l'operació policial inciada contra ETA dimarts

Amb les detencions a Biscaia i a Guipúscoa la policia ha desarticulat un grup de 'legals' que tenia una important de  materials per a la fabricació d'explosius

L'Ertzaintza ha detingut a la localitat biscaïna d'Ondarroa dues persones més, en el marc de l'operació antiterrorista desenvolupada la matinada de dimarts en diverses localitats de Biscaia i Guipúscoa, en què es van detenir cinc presumptes membres d'ETA, segons fonts de la investigació.

L'operació policial desenvolupada per l'Ertzaintza ha permès la desarticulació d'un grup de legals -membres no fitxats de la banda- d'ETA, que tenia en el seu poder una important quantitat de materials per a la fabricació d'artefactes explosius, presumiblement bombes adossades, a més de dues armes de foc i gran quantitat de munició, segons ha informat el departament basc d'Interior.

Aquests dos nous arrestos, les identitats dels quals no han transcendit, s'uneixen als d'Ibon Iparragirre Burgoa, de 36 anys, Asier Badiola Lasarte, de 29 anys, Xeber Uribe Beitia, de 32 anys, Javier Zubizarreta Lejarbi, de 40 anys, i Jon Iñaki Esnaola Alba, de 34 anys. Van ser arrestat a les localitats d'Ondarroa a Biscaia, Degui i Mutriku a Guipúscoa.

Tots ells formaven un comando de legals -membres no fitxats de la banda- que donava suport al comando de més envergadura per a la comissió d'atemptats. A més, se'ls relaciona amb l'atemptat a la comissaria de la policia basca el 2008 en què van quedar ferits diversos agents, un altre atac a les obres de construcció del tren d'alta velocitat i amb la voladura d'un repetidor a Azpeitia.

En els registres que se'ls van practicar després de les seves detencions també se'ls van confiscar nombroses substàncies estupefaents així com bàscules per pesar la droga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona