Política

Ajornades les negociacions entre Zelaya i Micheletti

El mediador en el conflicte d'Hondures, el president de Costa Rica, Óscar Arias, diu que les converses han estat "constructives"

El govern de facto d'Hondures ha sol·licitat més temps per donar una resposta definitiva a la proposta de reconciliació del president de Costa Rica, Óscar Arias, mediador en el conflicte polític que mantenen el president enderrocat d'Hondures, Manuel Zelaya, i el govern interí de Roberto Micheletti.

En una compareixença davant dels mitjans després de la reunió, Arias ha titllat de "constructives" les negociacions mantingudes per les dues delegacions a la seva residència de San José i ha indicat que "a petició de Carlos López", que encapçala la comitiva del govern de facto, les converses es tornaran a reprendre aquest vespre.

La cap de la delegació de Zelaya, Dizzi Montcada, ha revelat que Arias ha establert com a data límit per a la tornada del mandatari deposat a Hondures divendres que ve 24 de juliol.

Carlos López ha dit que la representació enviada per Micheletti a la negociació havia "acollit amb interès el plantejament del president Arias" i ha confirmat que, "com fins ara no hi ha acord entre les parts", havien sol·licitat quinze hores més per donar una resposta definitiva.

El president de Costa Rica va presentar a les dues delegacions un document amb set punts entre els quals destaca la restitució de Zelaya en el seu càrrec, la formació d'un govern d'unitat nacional i una amnistia general per a tots els delictes polítics comesos "en ocasió d'aquest conflicte, abans i després dels fets del 28 de juny", data en la qual l'Exèrcit va expulsar a Zelaya del país.

A més, estableix que el mandatari enderrocat ha d'"oblidar-se del projecte de la quarta urna en les pròximes eleccions, o fer qualsevol consulta popular no autoritzada expressament en la Constitució de la República d'Hondures"  i l'avançament de les eleccions del 29 de novembre a l'últim diumenge del mes d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.