Política

L'aviació turca torna a bombardejar objectius del PKK a l'Iraq

Cabbar Al Yaver, portaveu de l'administració del Kurdistán iraquià, ha dit que l'operació ha durat una hora

Més de deu caça bombarders de l'aviació turca que han sortit de la base aèria de Diyarbakir, al sud-est de Turquia, han bombardejat aquesta matinada suposades posicions del PKK en zones de la regió d'Amediya, al nord de l'Iraq.
Així ho ha anunciat la televisió NTV, que cita fonts kurdes, i l'agència de notícies Firat, propera a l'il·legalitzat Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK), poc abans de ser confirmat per l'Estat Major turc.

Poc abans de la difusió del comunicat oficial, Firat ha afirmat que els avions de combat eren caça bombarders F-16, que s'han enlairat de la base Diyarbakir a les 06:50 hores (04:50 hora catalana) cap al nord de l'Iraq.

Cabbar Al Yaver, portaveu de l'administració del Kurdistan iraquià, ha dit que l'operació ha durat una hora.

El president d'aquesta administració del nord iraquià, Masud Barzani, i el president de l'Iraq, Jalal Talabani, es reuniran per a parlar sobre aquestes operacions i s'espera que es pronunciïn al respecte en les pròximes hores, segons NTV.

Bombardejos el dia de Nadal
La incursió aèria d'avui es produeix després que ahir quatre avions F-16 turcs bombardegessin les regions iraquianes d'Hakurk i Cinere, prop de la frontera amb Turquia.

L'Estat Major, que no ha reconegut fins ara aquest atac d'ahir, va informar que en les operacions transfrontereres del 16 i el 22 de desembre van ser "eliminats" almenys entre 150 i 175 rebels del PKK per les bombes de l'aviació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.