Política

Economia es declara "tranquil·la" davant d'una operació "netíssima" amb l'hotel del Palau

Fonts del departament no aclareixen, però, si el conveni per tirar endavant el projecte tenia "els informes jurídics preceptius"

Fonts del departament d'Economia i Finances han defensat aquest dimecres la seva gestió en el conveni per una permuta d'ús del sòl que permetés la construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música. Les mateixes fonts asseguren que hi ha tranquil·litat al departament perquè es tracta d'una operació "netíssima" en la qual "no hi ha res mal fet", tot i que no descarten que Millet i Montull hagin fet un "ús inapropiat" del conveni, per la qual cosa la fiscalia ha presentat una nova querella contra ells.

El departament d'Economia s'ha mostrat disposat a facilitar "tota la informació" que calgui a la fiscalia, fins i tot si cal el mateix conseller Castells personalment, ja que "no hi ha res a amagar". Les mateixes fonts han explicat que la conselleria va accedir a fer una permuta de l'ús del sòl perquè consideraven que col·laboraven en una operació "d'interès per a la ciutat", ja que semblava que aquell era un lloc apropiat per fer-hi un hotel.

Però les mateixes fonts afegeixen que en tot moment es va voler "protegir al 100%" els interessos de la Generalitat a l'hora de signar el conveni i que "no hi ha hagut perjudici patrimonial" per al govern. Segons Economia, el conveni establia que l'operació només es podia fer si hi havia un canvi en el pla de sanejament i fixava una compensació que Millet i Montull havien de pagar a la Generalitat en concepte del canvi d'ús del sòl, que passava a ser edificable.

Aquesta compensació està xifrada en 5,6 milions d'euros i la Generalitat encara no els ha cobrat. Per això, el departament ha fet un requeriment a Olivia Hotels perquè paguin aquesta compensació pactada, tot i que s'ha aturat la construcció de l'hotel.

En l'escrit del fiscal s'afirma que el conveni es va signar sense tramitar "els informes jurídics preceptius", un extrem que el departament no ha aclarit. Després de conèixer-se l'escrit de fiscalia, el Departament no es planteja que el conseller Castells comparegui a la comissió d'investigació sobre el cas Millet, tal com havia demanat l'oposició. Economia recorda que en la sessió del pròxim dilluns compareixerà la directora general de Patrimoni, Imma Turu, tal com estava previst.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.