Política

L'Ajuntament de Barcelona creu que les càmeres i les papereres del metro evitarien un atemptat

Més de 2.600 càmeres permeten seguir els moviments que es produeixen als passadissos del metro i garanteixen la seguretat, segons ha recordat ahir la regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp. També apunta que les papereres antigues s'han anat substituint per un model "més transparent", que permet detectar objectes sospitosos. A més, segons Escarp, hi ha un protocol d'actuació per a situacions de perill. També hi ha un miler de càmeres en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat. La regidora ha afrontat així l'alarma que ha saltat a la ciutat arran de les interlocutòries del jutge Ismael Moreno de l'Audiència Nacional, que assegura que la cèl·lula d'islamistes detinguts dissabte preparaven un atemptat imminent als transports públics.

Paral·lelament, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat tranquil·litat als ciutadans i ha explicat que no ha rebut cap mena d'instruccions per posar en marxa estratègies de prevenció. També ha assenyalat que no es té previst cap actuació concreta el barri del Raval més enllà de treballar per la "cohesió social".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.