Política

Zelaya crida a la insurrecció contra Micheletti

El president deposat recorda que la Constitució d'Hondures preveu el dret a la insurrecció

El deposat president d’Hondures, Manuel Zelaya, va fer dimarts a la nit una crida a la insurrecció del poble hondureny amb l’objectiu d’apartar del poder el govern presidit per Roberto Micheletti.

Des de Guatemala, on assegura estar “planificant el seu retorn”, Zelaya ha recordat que la Constitució d’Hondures preveu el dret a la insurrecció i que davant la situació actual “els hondurenys han de fer valer els seus drets constitucionals”. En concret, l'article tercer de la carta magna especifica que "ningú ha d'obeir a un govern usurpador ni a aquells que asumeixin funcions o ocupacions públiques per la força de les armes o utilitzant mitjans o procediments que vulnerin o ignorin el que aquesta Constitució i les lleis estableixen. Els actes verificats per tals autoritats són nuls. El poble té el dret a recórrer a la insurrecció en defensa de l'ordre constitucional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.