Política

El jutge ordena el canvi de sala per a la vista de Matas davant de la possibilitat que hi hagi micròfons

L'advocat de l'expresident balear denuncia la filtració als mitjans de comunicació de la declaració del seu client

El jutge José Castro ha ordenat aquest dijous –tercer dia de declaracions als jutjats pel cas Palma Arena– el canvi de sala en què s'està portant a terme l'interrogatori de l'expresident de les Balears, Jaume Matas. El canvi s'ha produït per la sospita que podria haver-hi micròfons, fet que explicaria la publicació a la premsa de part de les declaracions que es van produir aquest dimecres.

L'interrogatori s'ha hagut d'endarrerir durant mitja hora per tal d'habilitar una altra sala. Tots els advocats, els fiscals anticorrupció i el jutge, José Castro, s'han traslladat de la sala 5 a la número 6, a la segona planta dels jutjats de Palma, on Matas ha continuat la seva declaració.

La decisió del jutge s'ha produït passades les 9.30 hores quan l'expresident balear encara no havia començat a declarar, tot i que a les 9 ja s'havia presentat als jutjats. En la primera jornada de declaracions, dimarts, el jutge ja va expressar el seu malestar als advocats que hi havia a la vista perquè algun lletrat va mantenir el telèfon mòbil connectat amb l'exterior de la sala, fet que va permetre la filtració a temps real de les declaracions.

L'expresident balear, que aquest dimecres ja va prestar declaració durant sis hores, ha reprès la seva declaració cap a les 10.30h. L'expresident va assumir ahir tota responsabilitat política, però es va desvincular totalment de les presumptes irregularitats administratives, de les quals va responsabilitzar l'exdirector general d'Esports, Pepote Ballester.

L'advocat de Matas ha assenyalat que al començament de la vista va comunicar al jutge la seva protesta per "haver-se vulnerat de manera intolerable el seu dret a la defensa després d'haver-se filtrat les converses telefòniques entre ell i el seu client als mitjans de comunicació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.