Política

El ministre de l'Interior indi i el secretari de Seguretat dimiteixen pels atacs

Bombai

El ministre de l'Interior de la Índia, Shivraj Patil, ha presentat la seva dimissió després d'assumir la seva “responsabilitat moral” pels atacs terroristes contra la ciutat de Bombai, així com les mancances dels serveis de seguretat, que es van veure incapaços de preveure els atacs.

Hores després també ho ha fet el secretari de Seguretat Nacional i s'espera que al llarg del dia dimiteixin altres càrrecs com el president de l'estat de Maharashtra, d'on Bombai és la capital.

També podrien abandonar les seves responsabilitats altres persones vinculades a la seguretat per les fortes crítiques de la població, que no entén com una tragèdia així ha pogut passar.

Concretament, i segons ha informat una font del partit governamental, Patil ha enviat una carta de dimissió al primer ministre, Manmohan Singh, qui encara no ha decidit se l'accepta o no.

El ministre “ha assumit la responsabilitat moral i ha decidit dimitir”, ha dit la portaveu del Partit del Congrés, Jayanti Natarajan.

L'atac contra Bombai és “horrorós i el govern se'l pren molt seriosament. És un atac intolerable a la sobirania índia”, ha afegit la portaveu.

Singh celebra aquest diumenge una reunió amb els líders dels principals partits del país per analitzar la situació després dels atemptats a Bombai, que han causat la mort de 195 persones i ferides a més de 300.

Dissabte a la nit, Patil va comparèixer davant el comitè central del Partit del Congrés, davant el qual va dir que assumia la seva responsabilitat.

En aquesta reunió, presidida per Sonia Gandhi, altres membres del govern van reclamar una “acció severa” i l'assumpció de responsabilitats al més alt nivell-

Acusació
La Índia ha acusat de l'atac a Lashkar-e-Toiba, un grup amb base a Paquistan que lluita per la independència de la zona de Cachemira. Arran d'aquestes acusacions, les relacions entre Índia i Paquistan, ambdós països amb armament atòmic, s'han enterbolit novament.

El ministre d'Afers Exteriors paquistanès, Shah Mahmood Qureshi, ha negat rotundament que el seu país tingui res a veure amb els atacs a Bombai i ha ofert ajuda i cooperació a l'Índia com a prova.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.