Política

Saura atribueix a la privatització d’Endesa la precarietat de la xarxa elèctrica

El conseller d'Interior està convençut que la inversió en la xarxa seria molt més gran si l'empresa continués en mans públiques

El conseller d’Interior, Joan Saura, ha atribuït a la privatització d’Endesa la manca d’inversió en la xarxa de elèctrica que va provocar l’apagada de després del temporal de fa dues setmanes.

En resposta a una interpel·lació de CiU al ple del Parlament, ha considerat que si Endesa continués en mans públiques, la inversió en la xarxa, que està "igual que fa 25 anys", hauria estat superior. CiU ha retret a Saura que marxés a Mallorca malgrat l'emergència anunciada, i Saura ha replicat que havia anat a "treballar", a diferència d’Artur Mas durant les nevades del 2001, que era "a la discoteca". A més, Saura ha acusat CiU de "mentir", cosa que ha considerat impròpia d’un partit que pretén governar.

Saura ha defensat l’actuació prèvia i posterior al temporal de neu del govern, i ha afirmat que en 24-36 hores, la situació al país s’havia normalitzat, excepte la xarxa elèctrica.

També ha dit que espera que se sancioni Endesa, i ha considerat que si CiU i PP no l'haguessin privatitzat, la desinversió a la xarxa no hauria arribat als actuals límits: "No sé si té a veure amb la privatització d’Endesa que CiU i PP van votar. No sé si era possible mantenir des del sector públic una elèctrica que invertís com no s’ha invertit a Fecsa Endesa des de fa molt temps".

El conseller Saura ha lamentat que CiU hagi ajornat la seva compareixença parlamentària per explicar l’operatiu de les nevades, que havia demanat per aquest divendres: "Si volen informació, per què l’ajornen?".

No obstant, ha reconegut que hi ha elements dels protocols d’informació que s’han de millorar, si bé ha asseverat que qui digui "que no es va avisar, menteix". A més, ha tornat a lamentar que França trigués a obrir els dos carrils de la frontera, cosa que va fer després de la intervenció del ministeri d’Exteriors espanyol.

"Vostès arribaran a la conclusió que les torres caigudes les va tirar Interior, o que la caiguda dels arbres que van tallar vies de tren va ser culpa de la previsió d’Interior", ha ironitzat Saura, que ha acusat una vegada més CiU de buscar exclusivament l’erosió del govern.

En canvi, CiU li ha etzibat que si mentre durant les nevades del 2001, ICV-EUiA deia que la gestió del govern de Pujol demostrava que estava en "descomposició", en aquesta ocasió estem davant "tres governs en un, en descomposició, però a més les enquestes ja els donen que fa tuf".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.