Política

Les FARC alliberen quatre turistes a la costa del Pacífic

La guerrilla colombiana de les FARC ha alliberat, davant una missió del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), quatre turistes segrestats a mitjans del gener passat a les costes de l'oceà Pacífic, han informat fonts militars regionals.

Els ostatges han estat entregats en algun lloc de les selves del departament del Chocó, ha dit a la premsa el comandant de la brigada fluvial d'infanteria a la zona, el coronel Héctor Aguas. El cap militar ha afirmat que la posada en llibertat dels segrestats ha estat notificada pels responsables de l'operació humanitària. "Ens han comentat que (els alliberats) es troben en molt bon estat de salut", ha afegit Aguas, qui ha indicat que el CICR s'ha reservat el dret d'informar aquest dijous, sobre la identitat d'aquestes persones i les circumstàncies de la missió.
No obstant, mitjans de la premsa local han dit que entre els alliberats hi ha la biòloga Ana María Aldana Serrano, esposa d'Alf Onshuus Niño, de pare norueg i mare colombiana i que, com ella, és professor de la Universitat dels Andes de Bogotà.

El grup d'exostatges el completen César Hoyos Benítez, propietari d'un hotel de Nuquí, Hernando Martínez Rodríguez, professor del Servei Nacional d'Aprenentatge i el comerciant José Arnulfo Rodríguez Barrera.

A més d'Onshuus, els insurgents mantenen captiu l'estudiant universitari José Alejandro Torres Hoyos.

Les Forces Armades Revolucionaries de Colòmbia (FARC) havien segrestat a aquests turistes el passat 13 de gener a Nuquí, localitat turística de Chocó a les costes del Pacífic i a 800 quilòmetres a l'oest de Bogotà. Van ser segrestat quan navegaven per Morro Mico, paratge entre Nuquí i el Parc Nacional Natural d'Utría. A l'embarcació hi viatjaven 19 persones.

En els seu moment, les autoritats van atribuir el segrest al front 57 de les FARC, que estén la seva activitat fins a la frontera oest amb Panamà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.