Política

Josep Piqué dimiteix com a president del PP català

La decisió arriba dos dies després que Acebes imposés el seu cop de timó al partit a Catalunya

Daniel Sirera serà el nou president del Partit Popular de Catalunya, segons han confirmat fonts del partit. La cúpula del PP havia de decidir entre Sirera i Alberto Fernández Díaz per trobar el substitut del dimitit Josep Piqué, que aquest dijous va presentar la seva renúncia irrevocable al capdavant del partit català.

La causa més probable que hauria dut Piqué a prendre la decissió de dimitir del seu càrrec es troba en el cop de timó que el Secretari General del PP, Ángel Acebes, ha imposat aquesta setmana en nomenar una mena de gestora paral·lela que dirigirà el partit fins a les eleccions generals.

Canvis imposats
Aquests canvis imposats des de la direcció central del PP, que en principi respectaven la figura de Piqué al capdavant del partit a Catalunya, concentra el poder en els caps de campanya per a les futures eleccions, previstes per al 9 de març, com va anunciar l'AVUI. Daniel Sirera, Xavier Garcia-Albiol, Alberto Fernández Díaz i Alícia Sánchez Camacho serien els responsables de la nova orientació del partit, relegant a un segon pla els homes de confiança de Piqué, com Rafael Luna i Francesc Vendrell.

Segons publicava La Vanguardia, Acebes va ser prou explícit en la reunió que va mantenir dimarts passat amb la directiva del PPC, arribant a afirmar que a qui no agradessin els canvis, "que se'n vagi a casa i que no molesti", fet que ha estat interpretat com una clara desautorització de la seva actual direcció.

Francesc Vendrell també dimiteix
El vicesecretari general de coordinació i acció política del PP català, Francesc Vendrell, també ha presentat la dimissió juntament amb Piqué. Vendrell, mà dreta del fins avui president del PPC, ha explicat que la dimissió se circumscriu al seu càrrec dins del partit, però de moment no la fa extensiva al seu càrrec de portaveu del grup popular al Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.