Política

El govern espanyol es compromet a cedir a les Autonomies la gestió de part del 0,7% de l'IRPF

Política

El ple del Congrés ha aprovat avui establir mesures i criteris pel repartiment entre les comunitats autònomes de l'assignació tributària del 0,7 per cent de l'IRPF, destinat a fins socials. És a dir, que la declaració de la renta de l'any hauria de presentar una nova casella on hi diria Catalunya

Així ho contempla una moció conseqüència del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, IU i Iniciativa per Catalunya, que ha obtingut 183 vots a favor i 135 en contra. En concret, la proposta insta a acordar mesures i criteris que permetin un procés gradual de distribució territorial entre les autonomies.

La moció, que incorpora esmenes del grup socialista, també demana que els governs autonòmics puguin participar en la gestió que l'Administració General de l'Estat realitzi sobre el recaptat a través del 0,7 per cent de l'IRPF.

Pro i contra
Segons el parer del portaveu popular d'assumptes socials al Congrés dels Diputats, Miguel Barrachina, la iniciativa danya "mortalment el teixit associatiu" i les organitzacions no governamentals del país.

En sentit contrari, la portaveu del PSOE Esperanza Esteve ha dit que la proposta millorarà la gestió dels diners recaptats a través del 0,7 per cent de l'Impost de Renda sobre les Persones Físiques, i ha dit que el govern espanyol adoptarà la decisió després d'estudiar-ho amb les ONG.

Més diners per la dependència
D'altra banda, la moció aprovada avui contempla augmentar la previsió pressupostària per la llei de la dependència i estudiar el finançament de les despeses de les autonomies en la gestió del sistema de dependència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.