Política

El govern del Pakistan manté la data de les eleccions tot i la mort de Benazir Bhutto

Islamabad

El govern provisional del Pakistan ha informat avui divendres que no té plans immediats per ajornar les pròximes eleccions generals, fixades per al pròxim 8 de gener, tot i l'assassinat ahir de l'exprimera ministra i candidata de l'oposició, Benazir Bhutto, en un atemptat suïcida a la localitat de Rawalpindi, al sud d'Islamabad.

El primer ministre interí, Mohammedmian Soomro, ha indicat que si es produís qualsevol decisió sobre el retard dels comicis, aquesta seria adoptada després de consultar amb tots els partits polítics.
"Ara mateix, les eleccions continuen tal com estan", ha declarat en una conferència de premsa. "Consultarem tots els partits polítics per prendre qualsevol decisió sobre aquesta qüestió. Estic disposat a reunir-me amb ells ara mateix", ha afegit.

Les restes mortals de Benazir Bhutto han arribat poc abans de la 01:00 GMT del divendres a la localitat pakistanesa de Sukkur (sud), traslladades en un avió militar.

Des d'aquí, el fèretre de la líder del Partit Popular del Pakistan (PPP) serà dut en helicòpter a Naudero per ser conduït posteriorment fins a la seva localitat natal, Garhi Khuda Dask, al districte de Larnaka, segons fonts oficials del PPP.

Benazir Butto, de 54 anys, serà enterrada avui en una tomba del cementiri de Garhi Khuda Dask prop de la del seu pare, l'expresident pakistanès Zulfikar Ali Bhutto, que va ser penjat en la dècada dels anys 70.

"El funeral tindrà lloc a les 14.00 hores", ha declarat un coordinador de mitjans de la formació de Bhutto, el Partit Popular del Pakistan (PPP).

Últim míting
L'exprimera ministra pakistanesa Benazir Bhutto ha mort en un atemptat perpetrat a la localitat de Rawalpindi, al sud d'Islamabad, dijous 27 de desembre quan acabava d'intervenir en un míting de la seva formació, el Partit Popular del Pakistan (PPP).

Wasif Ali Khan, membre del PPP que era a l'Hospital General de Rawalpindi on l'estaven operant d'urgència, ha confirmat que Bhutto "a les 18.16 (hora local), ha perdut la vida".

El ministeri pakistanès d'Interior ha confirmat la defunció de Bhutto i ha assegurat que la líder del PPP ha mort a causa de l'explosió. No obstant això, segons el conseller de seguretat de Bhutto, Reham Malik, l'exministra ha mort a causa d'uns trets al coll que li han fet poc abans de l'explosió, que la policia ha atribuït a un suïcida.

Almenys 25 morts
Unes 25 persones més han mort també i més de quaranta han quedat ferides a causa de l'explosió. Un reporter d'Associated Press ha dit que ha vist parts de cossos escampats a la porta del darrere del parc Liaqat Bagh, lloc en el qual Bhutto havia fet les seves declaracions. El periodista ha comptat uns 20 cossos, inclosos alguns d'agents de policia, i ha pogut veure, alhora, moltes més persones ferides.

La líder del PPP, cap de govern en dues ocasions durant la dècada de 1990, havia tornat al Pakistan després de vuit anys d'exili fa només 71 dies, el passat 18 d'octubre.

Nawaz Sharif, l'altre líder de l'oposició, ha qualificat l'assassinat com el "moment més tràgic de la història del Pakistan", ha responsabilitzat Pervez Musharraf dels fets i ha anunciat la suspensió de la seva campanya electoral.

Posteriorment a l'anunci de la mort de Bhutto, els seus seguidors han desencadenat diversos actes de protesta per tot el país, que han ocasionat diversos aldarulls, amb almenys quatre morts i diversos ferits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.