Política

Rússia retirarà les seves tropes de Geòrgia abans del 10 d'octubre

Món

Rusia s'ha compromès aquest dilluns a retirar totes les seves forces de Geòrgia, excepte les repúbliques secessionistes d'Abkhazia i Ossètia del Sud, on acceptarà observadors de la Unió Europea, a canvi de garanties de seguretat per a aquestes regions i l'inici d'un debat internacional sobre la seva situació, que hauria de començar el 15 d'octubre a Ginebra.

"La retirada (de les tropes) serà efectuada en el transcurs dels deu dies seguents a l'inici dels mecanimses internacionals, que inclouen un mínim de 200 observadors de la UE, cosa que haira de començar no més tard de l'1 d'octubre del 2008", ha assegurat el president de Rússia, Dmitri Medvièdiev.

El cap del Kremlin ha anunciat aquest compromís en una compareixència conjunta amb el president de França i de torn de la UE, Nicolas Sarkozy. Medvièdiev ha afegit que el reconeixement per Moscou de les independències d'Abkhazia y Ossètia del Sud té "caràcter irrevocable" i ha lamentat que la UE no comprengui que aquesta és la única manera de garantir la seguretat dels pobles d'aquestes dues regions separatistes de Geòrgia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.