Política

Felip Puig demana al govern que deixi d’atorgar els ajuts als pobles amb criteris "partidistes"

Considera "sectari" que els ajuntaments del PSC i d’ERC siguin clarament els màxims beneficiaris de certes subvencions als municipis

El diputat de CiU i secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha demanat avui al govern català “que deixi d’actuar amb criteris partidistes i amb sectarisme” en la seva gestió, després que l'AVUI hagi publicat que els ajuntaments del PSC i d’ ERC són els màxims beneficiaris dels ajuts que l’administració dóna als municipis, tant mitjançant la llei de barris com amb el programa Viure al poble.

En una entrevista a COM Ràdio, Puig, ha insistit que “el govern ha d’estar per les necessitats de tots els ciutadans i de tots els municipis, independentment del color polític” . Segons el seu punt de vista, la filosofia del programa Viure al poble “era bona”, però les xifres demostren que se’n beneficien majoritàriament els ajuntaments d’ERC –obtenen més de la meitat d'ajuts, tot i que el percentatge de peticions d'alcaldes de CiU i del PSC és molt més alt– i això no és bo per al país perquè, aquesta manera de fer política, genera sinergies negatives”. Puig considera que aquests ajuts, atorgats des de la conselleria del republicà Jordi Ausàs, “evidencien un clar esbiaixament cap a ajuntaments del mateix partit que el conseller ”.

I pel que fa a la llei de barris, Puig ha assegurat que se sap que “beneficia clarament els ajuntaments socialistes” en un repartiment dels ajuts que segueixen uns criteris tècnics “molt curiosos”. Per això, la federació demanarà explicacions tant del programa Viure al poble com de la llei de barris.

Com a conclusió, Puig manté que aquest "sectarisme" més "la mala gestió" del tripartit fa que el ciutadà, com indiquen enquestes del mateix govern, “tingui la sensació de paràlisi, de bloqueig ideològic, d’excessiva intervenció del govern”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.