Política

Guerra critica la carta de Montilla i troba que "els polítics catalans s'ho haurien de fer mirar"

L'exvicepresident de Felipe González i president de la comissió constitucional del Congrés considera que és "d'un altre planeta" especular sobre una sentència que encara no es coneix

El president de la comissió constitucional del Congrés, Alfonso Guerra, ha criticat aquest dijous els responsables polítics i representants civils catalans per "especular" amb la sentència del Tribunal Constitucional abans que es conegui. Segons el seu punt de vista, "s'ho haurien de fer mirar".

Guerra, en declaracions als periodistes al Congrés, ha censurat que amb aquestes "elucubracions planetàries" s'hagi produït a Catalunya "un torneig sobre una sentència que no existeix", cosa que ha assegurat que no entén.

"No entenc res. Qualsevol persona normal espera la sentència i llavors l'acata o es pronuncia amb la màxima llibertat, però abans, organitzant un torneig sobre una sentència que no existeix... No ho entenc. Cal dedicar esforços a qüestions concretes, no a elucubracions planetàries", ha afirmat.

Tampoc no comprèn, segons que ha dit, la carta que el president de la Generalitat, José Montilla, ha enviat a entitats civils catalanes per reforçar el suport social a l'Estatut.

Guerra, en aquest sentit, ha reiterat que els responsables polítics catalans "especulen sobre una sentència que no han llegit", i això, segons el seu parer, "és com d'un altre planeta".

Ha recalcat que "alguna cosa falla", ja que els polítics i alguns representants de l'esfera civil, com els "periodístics" –en al·lusió a l'editorial conjunt de diversos diaris catalans–, "fa molt temps que estan en una espècie de torneig" sobre "sentències que no existeixen". "És estrany, no? Com es diu popularment, s'ho haurien de fer mirar", ha insistit.

Guerra també ha indicat que els magistrats del Tribunal Constitucional no fa tres anys i mig que deliberen sobre l'Estatut, sinó una any i mig, ja que aquest va ser el temps que representants polítics van utilitzar per "entorpir" la marxa dels estudis "fent recusacions".

Per això, segons les seves paraules, l'alt tribunal no va poder durant any i mig "entrar en el fons de la matèria", i això, ha conclòs, "ningú no ho descompta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.