Política

Benach denuncia la "incapacitat" del TC per resoldre el recurs de l'Estatut

Considera que el tribunal es troba en situació de "deslegitimació manifesta" i que cal renovar-ne els membres

El president del Parlament, Ernest Benach, ha denunciat aquest divendres la "incapacitat" del Tribunal Constitucional per resoldre els recursos presentats contra l'Estatut i ha advocat per renovar aquest òrgan per la seva "deslegitimació manifesta".

Benach ha recordat en un comunicat que l'Estatut va ser aprovat pel Parlament i les Corts espanyoles i ratificat pels ciutadans de Catalunya, per la qual cosa "no té cap sentit que el tribunal no hagi dictat en tot aquest temps una sentència que mantingui íntegrament el text avalat pels catalans".

"Crec que caldria renovar aquest òrgan davant la seva actual situació de deslegitimació manifesta", ha assenyalat Benach, que ha subratllat que quatre dels deu magistrats que han de decidir sobre l'Estatut "han acabat el seu mandat i estan en funcions des de fa un any".

El president de la cambra catalana ha reconegut que la sentència de l'Estatut ha condicionat la vida política a Catalunya els últims anys i pràcticament tota aquesta legislatura s'ha estat "sota aquesta espasa de Dàmocles".

Davant aquesta situació, Benach ha instat una vegada més les forces polítiques catalanes a donar "respostes unitàries en la defensa dels interessos del país".

"Malgrat les interferències que aquest procés produeix en l'arquitectura institucional i legislativa de Catalunya, el ritme de desplegament de l'Estatut ha de continuar amb la màxima intensitat possible", ha apuntat Benach.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.