Política

El Congrés commemora la Constitució amb la presència per primer cop d'un lehendakari i l'absència d'ERC, PNB, BNG i Na-Bai

L'acte central, amb Zapatero, Rajoy i Emilia Casas (TC) com a protagonistes, consisteix en un discurs del president de la cambra baixa, José Bono.

El saló dels Passos Perduts ha acollit aquest migdia l'acte central per commemorar el dia de la Constitució, que per primer cop ha rebut la presència d'un lehendakari, en aquest cas, el socialista Patxi López. L'acte compta amb les absències d'ERC, PNB, BNG i Na-Bai. Sí que hi ha assistit el president de la Generalitat, José Montilla.

La commoració del 31 aniversari de la Carta Magna consisteix en un discurs del president del Congrés, José Bono, que al costat del president del Senat, Javier Rojo, s'han encarregat de rebre els convidats a l'entrada de l'edifici.

Entre els assistents hi ha el president espanyol, José Luis Rordríguez Zapatero, diversos membres del govern espanyol, la president del Tribunal Constitucional, Maria Emilia Casas, el del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem, Carlos Dívar, i el líder de l'oposició, Mariano Rajoy.

A l'acte també hi han assistit diversos presidents autonòmics, com el de l'Aragó, Marcelino Iglesias, i el de Castella-La Manxa, José María Barreda.

Bono ha destacat la presència per primer cop d'un lehendakari, ha recordat que l'Estat és un dels més descentralitzats del món, i ha afirmat que hi ha unes regles de joc i que la Constitució té un límit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a un campament de desplaçats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA