Política

Les ONG permanents a Mauritània segueixen recomanacions com viatjar de dia i no portar logos als vehicles

Sebastian Benotti, portaveu d'Assemblea de Cooperació per la Pau (ACP), afirma que el segrest de tres catalans és un fet poc habitual

Les ONG que treballen permanentment a Mauritània segueixen una sèrie de recomanacions, establertes per l'ambaixada, que consideren claus per mantenir la seguretat en el treball humanitari. El document aconsella, entre d'altres mesures, no viatjar de nit, retirar els logos dels vehicles i evitar aglomeracions de cotxes estrangers en un mateix punt. En canvi, es dóna la circumstància que en el moment del segrest els membres de la Caravana Solidària viatjaven de nit i amb publicitat de l'acció humanitària als camions on transportaven el material.

L'activitat de les ONG amb seu a Mauritània continuen actuant amb normalitat malgrat el segrest ara fa una setmana dels cooperants Alicia Gàmez, Roque Pascual i Albert Vilalta un centenar de quilòmetres al nord de Nouakchott. Només durant les primeres 24 hores després del succés, i seguint recomanacions de l'Oficina Tècnica de Cooperació (OTC) de l'Estat espanyol a Mauritània, els cooperants van evitar desplaçar-se fora de la capital.

Per Sebastian Benotti, portaveu de l'ONG Assemblea de Cooperació per la Pau (ACP), el segrest dels tres catalans és un fet poc habitual a Mauritània. Amb tot, el cooperant remarca que conèixer bé el territori és un important de cara a garantir la seguretat i en aquest aspecte, les ONG que treballen al país, diu, tenen més experiència. "No és el mateix ser una ONG que està establerta aquí i que treballa sempre en el terreny" i una organització que 've a fer una cosa molt puntual', com és el cas de la Caravana Solidària, indica Benotti.

"No sé fins a quin punt aquestes persones que han patit el segrest eren potser tan conscients d'aquestes coses com els cooperants que viuen aquí", que 'estem potser més sensibilitzats perquè estem més en contacte' amb el territori, explica Benotti des de la seu de ACP a Nouakchott.

El llistat de recomanacions vigents de l'OTC, que es van acordar en una reunió d'ONG el passat 19 d'agost –després de l'assassinat d'un cooperant americà i l'atemptat suïcida a l'ambaixada francesa-, estableix que s'haurien d'evitar els desplaçaments de nit i senyala que la majoria de les ONG permanents ja han retirat tots els logos dels cotxes i també de les seus per tal de no ser identificats. També recomana evitar aglomeracions de vehicles estrangers al voltant de domicilis o en qualsevol altra part.

El document també recomana que es viatgi amb persones autòctones, que es limitin les operacions durant el mes del Ramadà i que no s'efectuïn desplaçaments a l'est i nord del país. També recomana informar a les ambaixades de l'itinerari del recorregut i estar localitzable per telèfon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona