Política

De la Vega confirma l'autorització per a la il·legalització d'ANB i EHAK

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha confirmat l'autorització aprovada pel consell de ministres als serveis jurídics de l'Estat per instar la il·legalització d'ANB i EHAK davant la denominada sala del 61 del Tribunal Suprem, per incomplir la llei de partits polítics.

A la roda de premsa sobre el consell de ministres, De la Vega ha explicat que el govern central ha pres aquesta decisió "una vegada provada amb força" la vinculació de les citades formacions amb la il·legalitzada Batasuna. "És un acord dintre del termini i en la forma escaient amb les proves a la mà en el més estricte compliment de les garanties i els procediments democràtics", ha subratllat la també ministra de la Presidència.

"En favor de la democràcia, el govern central ha de vigilar que tots, absolutament tots, compleixin la llei. Així ho fem amb aquest acord –ha continuat–. No hi ha lloc a la democràcia per als qui pretenen servir-se'n. Aquesta decisió posa de manifest clarament que en un Estat de dret ningú pot estar per sobre de la llei".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.