Política

El conflicte laboral als mitjans públics es radicalitza

Treballadors de TV3 retenen la direcció de la CCMA durant hores a Sant Joan Despí

El govern envia els Mossos a controlar la protesta

La plantilla votarà demà si fa vaga indefinida

La presència dels Mossos d'Esquadra a la seu de TV3 il·lustrava la gran tensió que hi ha entre la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i els treballadors dels mitjans públics. Més d'un centenar de membres de la plantilla van escridassar ahir al migdia el president de la corporació, Brauli Duart, quan arribava a les instal·lacions de Sant Joan Despí després d'haver-se reunit a Barcelona amb els representants dels treballadors de Catalunya Ràdio.

Duart i altres membres de la direcció –en total 24 persones– es van veure obligats a quedar-se en una sala de reunions, d'on a quarts de nou del vespre van poder-ne sortir alguns. La resta –entre ells Duart i el director de TV3, Eugeni Sallent–, però, hi continuaven en el moment de tancar aquesta edició, i els treballadors es mantenien disposats, si calia, a allargar la protesta durant tota la nit.

Poc després, la representant del comitè d'empresa, Núria Amat, va indicar que hi havia una última proposta, consistent a a entrar a parlar amb Duart i Sallent, que haurien demanat garanties de poder abandonar les instal·lacions un cop finalitzada la reunió.

Negociació estancada

Duart va explicar divendres passat al Parlament els plans de retallar les despeses de personal per la necessitat d'eixugar part del dèficit acumulat per la CCMA. En la negociació entre les parts, la direcció havia proposat un 13% de reducció en tots els conceptes de la nòmina, una mesura que els treballadors van rebutjar.

Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que diumenge i dilluns passat ja van fer una aturada, votaran demà si opten per fer una vaga indefinida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia