Política

Santa Susanna

Sense pacte per fer fora Campolier

Les exigències de caràcter programàtic i, en especial, d'imposició ideològica de Ciutadans a les tres forces amb les quals s'intentava crear un govern alternatiu a Santa Susanna –Junts fem Santa Susanna, CiU i ERC– han fet impossible tancar el pacte que havia d'acabar amb l'alcaldia de Joan Campolier i nomenar cap de govern Carles Caño, de Junts. Campolier, alcalde en funcions per CiU, va guanyar les eleccions amb el partit independent, Ara i Sempre Santa Susanna després que la federació nacionalista el convidés a marxar. Caño va criticar ahir amb duresa l'actitud de Ciutadans i el va responsabilitzar directament que Santa Susanna “no pugui encetar una nova etapa marcada per la transparència i la participació real de la ciutadania”. Per Caño, algunes de les demandes de Ciutadans “eren inassumibles, perquè entraven en contradicció amb l'ideari bàsic d'algunes forces”. En aquest sentit, el document amb les condicions de Ciutadans que volia fer signar als tres caps de llista inclou, entre d'altres, la prohibició d'impulsar des del ple qualsevol iniciativa que tingués com a objectiu “subvertir l'ordre constitucional ni dividir els ciutadans de Santa Susanna”, la de de no subscriure's a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i la de no donar suport ni a Òmnium ni a l'ANC.

La condició més controvertida que proposava ciutadans tenia a veure amb la “neutralitat ideològica” a l'espai públic i recollia també l'obligació de no permetre penjar banderes “ni altres símbols” que no haguessin estat acordats per la Junta Electoral durant els comicis. Ciutadans reclamava que aquesta mesura s'inclogués dins les ordenances municipals si no ho recollien. Finalment, la formació exigia que tota la documentació pública de l'Ajuntament també es fes en castellà.

t.m.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Kamala Harris s’entrevista avui amb els candidats a la vicepresidència

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Desenes de morts en nous atacs israelians contra dues escoles de la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Prop de 60 morts en una altra protesta contra el govern a Bangladesh

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Zelenski confirma l’arribada a Ucraïna dels primers F-16 enviats pels aliats

BARCELONA
política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

barcelona
política

Els CDR desconvoquen la mobilització de demà a l’estació de França

barcelona
política

Òmnium lamenta la investidura d’Illa però reclama fugir de “retrets estèrils”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA