Política

El PSOE comparteix la “tesi central” de la carta de González sobre Catalunya

Antonio Hernando destaca que l'escrit de l'expresident espanyol aposta per “la negociació, el diàleg i la trobada” i demostra un “profund amor i estima per Catalunya”

El portaveu socialista eludeix valorar la comparació amb el nazisme i el feixisme

La direcció del PSOE comparteix la “tesis central” de la carta de l'exsecretari general del partit Felipe González a favor que Catalunya segueixi a l'Estat espanyol i que la via per aconseguir una solució a la qüestió catalana és “la negociació, el diàleg i la trobada”. L'expresident del govern espanyol ha publicat aquest diumenge un escrit al diari El País. González en què demana als catalans que “no es deixin arrossegar per una aventura il·legal i irresponsable” i compara el procés amb el nazisme i el feixisme.

El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha assegurat aquest dilluns durant una roda de premsa a la seu del PSOE del carrer Ferraz de Madrid que l'executiva del partit coincideix “amb les tesis centrals de la carta”. D'una banda, la “d'un ciutadà i un president del govern que té un profund amor i estima per Catalunya” i que “no concep una Catalunya fora d'Espanya”.

De l'altra, ha posat èmfasi en què l'exlíder socialista promou a través del seu escrit “la negociació, el diàleg i la trobada seran el punt per arribar a solucions respecte d'aquesta crisi”.

El portaveu ha indicat que “amb aquesta tesi central estem d'acord i coincidim”, però ha evitat a valorar la comparació que l'expresident espanyol feia entre la reivindicació catalana i l'Alemanya o la Itàlia dels anys 30 del segle passat, en referència al nazisme i el feixisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia