Programació La 2

Dissabte, 10 agost de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
06.10
Las rutas D'Ambrosio
La Cantabria más cantábrica
El Gonzalo es proposa conèixer els sabors del Cantàbric, començant per les seves muntanyes. A Solares descobreix l'art dels talladors de troncs i recull les estelles de llenya per cuinar el puchero de caricos, una recepta molt muntanyenca en una olla ferroviària tradicional.
Documentals
Durada: 55'
07.05
Las rutas D'Ambrosio
Alicante, los ingrediientes del futuro
Durant el seu recorregut per Alacant, el Gonzalo investiga l'evolució de la gastronomia en el futur. Aquesta vegada, la seva primera parada és la Universitat d'Alacant, que fa anys que estudia aquest tema a través de la seva granja de mosques.
Documentals
Durada: 55'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
09.35
El escarabajo verde
Los guardianes del río
Reportatge que divulga la situació del visó europeu, el mamífer més amenaçat del món.
Altres
Durada: 25'
10.00
Una historia de peces
Els peixos tenen una energia inesgotable per lluitar per la vida i competir per les generacions futures. En el seu camí no només alimenten els humans, sinó ecosistemes sencers, per la qual cosa el món no seria el mateix sense ells.
Documentals
Durada: 55'
10.55
Los camioneros
Puesta a punto de un conductor
Episodi que mostra els inicis del Paco, quan treballa com a mecànic als tallers Pegaso. És llavors quan queda vacant una plaça de conductor i al Paco se li acut omplir-la ell.
Sèries
Durada: 35'
11.30
Los camioneros
Un cordero, dos corderos, tres corderos
El Paco ha de recollir al camp una partida de xais vius. Pel camí el venç la son i decideix aturar-se en un bar de carretera. Allà, un home veu el carregament i li para una trampa per robar-li els xais i després vendre'ls.
Sèries
Durada: 30'
12.00
Los camioneros
Seis toros y uno toreado
El Paco ha de traslladar una corrida de toros al seu camió. Quan s'atura per dinar en un poble proper, un noi del poble decideix deixar anar un dels toros per demostrar la seva virilitat.
Sèries
Durada: 30'
12.30
Los camioneros
Seis meses en punto muerto
Després de patir un accident, el Paco porta el camió al taller d'un poble proper i es troba amb un antic company de l'empresa que va ser acomiadat injustament.
Sèries
Durada: 30'
13.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
13.50
Akenatón: los secretos del faraón olvidado
Akhenaton va sacsejar els codis de la seva època. En qüestió de pocs anys, va desafiar el clergat d'Amon, va inventar un nou culte a Aton, va desenvolupar un nou tipus d'arquitectura i va establir una nova capital per a Egipte: Akhetaton.
Documentals
Durada: 50'
14.40
Rusia eterna
A l'Europa de l'Est hi ha una terra bonica i desconeguda, un país immens i ple d'història on gairebé tot està per descobrir. El programa s'embarca en un viatge extraordinari des de la Rússia eterna i el seu patrimoni monumental fins a l'extrem nord i la seva impressionant naturalesa.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, els dissabtes i diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors que proven de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La gran estación de tránsito de las aves: el marja i Depredadores de los Cárpatos: El reino del oso: Els Carpats s'estenen per set països europeus. Es tracta d'una terra de boscos primigenis molt extensos, gorges escarpades i pics aïllats que ofereix un preciós refugi a algunes de les criatures més carismàtiques del continent: els ossos.
Documentals
Durada: 100'
18.00
Panteras
Guepardo, el más veloz de los felinos
El guepard és l'animal terrestre més ràpid i un dels felins més amenaçats del planeta. Només es troba en alguns punts d'Àfrica i n'hi ha uns quants exemplars a Àsia. L'Andoni i l'Unai viatgen a la recerca del guepard al desert del Kalahari i a les sabanes de Kenya i Tanzània.
Documentals
Durada: 35'
18.35
Hundidos
El carbonero
El programa parla dels asos de la guerra submarina, en concret del comandant que va enfonsar el vaixell pel qual l'espai busseja, conegut com El Carbonero i que va naufragar durant la Primera Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 50'
19.25
La divina política de Dante
Dante Alighieri va ser poeta, filòsof i polític a la Florència del 1300. Autor visionari d'Infern, el primer llibre de la Divina Comèdia, va ser testimoni directe i alhora narrador de la seva època, i el seu poema és una crònica geopolítica extraordinària d'un tumultuós període de l'edat mitjana.
Documentals
Durada: 55'
20.20
Irlanda. Un paseo por tierras celtas
Irlanda, terra celta amb història i llengua pròpies, acull milers de jaciments arqueològics que encara amaguen incomptables misteris. El documental recorre l'illa de Dublín a Belfast, de Galway a Killarney i de la Calçada del Gegant als penya-segats de Moher, per mostrar un país ple d'història.
Documentals
Durada: 50'
21.10
Mi casa flotante
Mark Evans descriu les gestes dels qui aspiren a deixar enrere els suburbis sense sortida al mar per viure a la casa flotant dels seus somnis. De San Francisco a Seattle, de Vancouver a Holanda, dels Grans Llacs al riu Tàmesi a Londres, el Mark segueix el drama i els reptes de la construcció, el condicionament i el mobiliari de cases flotants úniques.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: Queridos camaradas
La Lyudmila és membre del partit comunista local i una gran defensora dels ideals del règim. Durant una vaga laboral en una fàbrica de motors veu com l'exèrcit, enviat pel govern, dispara als manifestants, la qual cosa provoca una massacre. Aquest fet canvia els seus ideals i valors polítics per sempre. Amb la ciutat destruïda i agitada per les revoltes, molta gent resulta ferida o desapareguda, entre elles la filla de la Lyudmila, cosa que l'obliga a buscar-la entre el caos de la ciutat.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
La noche temática
Inclou Cabeza alta i Salvando mentes
Documentals
Durada: 110'
01.45
Basura espacial
L'espai està a punt de convertir-se en un abocador d'escombraries: satèl·lits inservibles, parts de coets i, fins i tot, eines que els astronautes han perdut. Segons les fonts de la NASA, hi ha més de mig milió d'objectes classificats com a escombraries espacials que orbiten al voltant del planeta.
Documentals
Durada: 60'
02.45
Documenta2
Inclou Mundos perdidos y tesoros ocultos
Documentals
Durada: 55'
03.40
Documenta2
Inclou Surf. El fuego sagrado
Documentals
Durada: 55'
04.35
Documenta2
Inclou Madame Tussauds, donde la cera cobra vida
Documentals
Durada: 50'
05.25
Turismo rural en el mundo
Experts en naturalesa, geòlegs, botànics o arqueòlegs revelen els secrets de cada destí, alhora que artesans, pagesos o artistes locals ajuden a apreciar alguns dels racons més recòndits del planeta.
Documentals
Durada: 35'