Programació La 2

Dijous, 15 agost de 2024
06.10
Arqueomanía
La cueva de Nerja (II)
Manuel Pimentel recorre els principals jaciments nacionals i internacionals.
Documentals
Durada: 20'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
08.00
La vida a todo color, con David Attenborough
Ver en color
Aquest episodi revela les nombroses i espectaculars maneres en què els animals utilitzen el color per atreure l'atenció, per aconseguir parella i per lluitar contra enemics.
Documentals
Durada: 60'
09.00
Pueblo de Dios
Caravaca, la ciudad de la cruz
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 35'
10.00
Escala humana
Ventanas
Les finestres són els ulls i els pulmons de qualsevol casa. Comuniquen l'espai interior amb l'aire lliure, emmarquen un paisatge, deixen entrar la llum i conviden a pensar. Les finestres són un bon argument per combinar arquitectura i disseny.
Altres
Durada: 30'
10.30
El día del Señor
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Arqueomanía
Los Millares
El programa accedeix a les últimes investigacions que s'han fet al jaciment de Los Millares, a Santa Fe de Mondújar, Almeria, per conèixer el naixement del fenomen urbà a l'Europa occidental.
Documentals
Durada: 25'
11.55
Al filo de lo imposible
Trío de ases (II). Paraescalada
Albert Guardia, Iván Germán i Urko Carmona van patir l'amputació d'una cama a conseqüència de diferents accidents de trànsit. Abans dels accidents respectius, tots tres practicaven l'escalada. En aquest capítol expliquen com la pràctica d'aquest esport els ha ajudat a superar la pèrdua .
Documentals
Durada: 30'
12.25
Las rutas D'Ambrosio
Ceuta, entre dos mares
Una nova ruta porta el Gonzalo fins a Ceuta. Als peus d'aquesta petita ciutat de 20 km2 s'uneixen les aigües del Mediterrani amb les de l'oceà Atlàntic. Aigües que ara mateix creuen les tonyines, la joia gastronòmica de Ceuta.
Documentals
Durada: 55'
13.20
Mañanas de cine: La furia de los vikingos
Harald, el rei dels vikings, mor durant una batalla contra els britans. Un dels seus dos fills, Eron, queda fora de perill, mentre que l'altre, Erik, és adoptat per Alicia, la reina de Britànnia. Vint anys després, Eron encapçala l'ofensiva vikinga i Erik, la flota reial de Britànnia. Tots dos desconeixen la seva veritable història.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.50
Celia
En el colegio
La disciplina fèrria de les monges suposa per a la Celia un xoc terrible, tot i que el canvi no l'afecta tant com es podria esperar. La Celia no acaba de dur-se bé amb les nenes de l'escola, però, en canvi, es fa amiga de dos escolans i de la seva colla.
Sèries
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Vida sobre las rocas i Moremi, el reino del hipopótamo
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou El pueblo sobre las nubes
Documentals
Durada: 55'
19.00
El Paraíso de las Señoras
El Ricardo presenta al Vittorio la seva proposta d'inversió per introduir nova tecnologia a El Paraíso. Mentrestant, la Clelia s'acomiada de les Venus perquè el seu marit l'obliga a deixar la feina.
Sèries
Durada: 40'
19.40
El Paraíso de las Señoras
El Vittorio i les Venus organitzen un taulell a la porta d'El Paraíso de las Señoras per col·laborar amb les manifestacions de l'1 de Maig. Mentrestant, el Recalcatti queda amb la Nora perquè aquesta signi els papers del divorci, però ella li demana un últim favor: que ell li regali la seva última cançó i l'enregistri ella.
Sèries
Durada: 45'
20.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
20.35
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Hotel California
Es fa de dia sobre el mar de Cortés i el Miquel emprèn un viatge accidentat per la península de la baixa Califòrnia, un territori de gran bellesa però desèrtic i sense infraestructures.
Documentals
Durada: 25'
21.00
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Llegada a Cabo Norte
Després de milers de quilòmetres, finalment el Miquel aconsegueix l'objectiu somiat: arribar al cap Nord, un dels punts més septentrionals d'Europa.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 35'
22.05
¡Cómo nos reímos!
Odisea: El debut
El programa rescata l'origen dels mestres del riure, molt curiós i hilarant, en un lliurament de pel·lícula. 2001: Odissea a l'espai esdevé el fil conductor amb el qual es recorda, gràcies al Fons Documental de RTVE, el debut dels millors humoristes espanyols. Els primers acudits d'Eugenio i Arévalo; les primeres imatges de Chiquito de la Calzada, fins i tot abans de convertir-se en còmic; els primers monòlegs de Gila, que amb el temps han continuat fent les delícies dels espectadors, i les primeres paròdies de Los Morancos, entre altres moments.
Altres
Durada: 60'
23.05
¡Cómo nos reímos!
¡Viva Chiquito!
A Chiquito de la Calzada li va arribar la fama als 63 anys, i es va fer immortal per ser ell mateix. Va crear un diccionari i un llenguatge propis, que encara avui passen de generació en generació. En el quart aniversari de la mort de Chiquito de la Calzada, el programa dedica un capítol monogràfic al gran humorista malagueny, de qui destaca especialment la seva manera particular d'explicar els acudits.
Altres
Durada: 60'
00.05
LateXou con Marc Giró
Marc Giró disserta sobre la vida amb el seu humor àcid i conversa, des del sofà, amb tres convidats de l'escena cultural i social. Amb Giró, es descobreixen els plans de futur dels entrevistats, les seves anècdotes més divertides i el seu costat més informal, que es mostra quan participen en els diferents jocs que ell proposa.
Altres
Durada: 70'
01.15
Andrea Camilleri: El maestro sin reglas
En un documental íntim, l'actriu Teresa Mannino pregunta a l'autor Andrea Camilleri en què es va inspirar per escriure les seves famoses novel·les del comissari Montalbano.
Documentals
Durada: 55'
02.10
Festivales de verano
59º Jazzaldia: Lakecia Benjamin. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 75'
03.25
Documenta2
Inclou Tras los últimos primates mexicanos
Documentals
Durada: 50'
04.15
Las rutas D'Ambrosio
Melilla, sabor sin fronteras
El Gonzalo viatja fins a la ciutat autònoma de Melilla, on, en 12 km2, conviuen quatre cultures i una rica gastronomia.
Documentals
Durada: 55'
05.10
El zorro y la ciudad
Durant més de dos anys, els cineastes Roland Gockel i Rosie Koch van seguir la pista de les guineus a Berlín, Hamburg i a la costa del nord d'Alemanya. Amb l'ajuda de càmeres ocultes, van poder desenterrar molts secrets d'aquests animals tan intel·ligents.
Documentals
Durada: 55'