Societat

successos

explosió

Jané apunta a una explosió de gas “per la potència de la deflagració” com a principal hipòtesi del sinistre de Premià de Mar

Unes 50 persones passen la nit fora de casa allotjats per familiars, veïns i cercles pròxims, després de ser desallotjats dels seus habitatges

El ferit més greu continua ingressat en estat crític a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha avançat aquest dilluns sobre el sinistre a Premià de Mar (Barcelona) que “tot apunta que és una explosió de gas per la potència de la deflagració”. No obstant això, ha volgut remarcar que totes les hipòtesis continuen obertes i que s'està investigant tot.

Així doncs, Jané ha explicat, en declaracions a Els Matins de TV3, que avui es preveu fer la inspecció ocular tècnic-policial de l'edifici del número 198 de la Gran Via de Lluís Companys, que ja ha estat apuntalat, amb policia científica, policia judicial, Bombers de la Generalitat i tècnics de la companyia de gas.

En aquest sentit, ha comentat que després d'una “gravíssima i potent explosió” els Mossos d'Esquadra fan una investigació d'ofici i que el cas està tutelat per un jutjat i sota secret de sumari. Ha reiterat que totes les hipòtesis del que ha passat estan obertes en espera de concloure les diligències policials, com interrogar els veïns i l'autòpsia a la dona morta en la deflagració. També ha detallat que després de l'explosió, el pis on es va produir està “absolutament tot derruït”.

Nit fora de casa

De fet, un total de 21 famílies -46 persones- han passat la nit d'aquest dilluns fora de casa, allotjats per familiars, veïns i cercles pròxims, després de ser desallotjats dels seus habitatges en resultar afectades per una forta explosió.

Fonts de Protecció Civil han informat que no hi ha hagut cap veí que hagi dormit al pavelló municipal que es va habilitar per acollir els afectats, tot i que una família de dos membres ha estat reallotjada aquesta nit a l'alberg Masnou.

Un equip de psicòlegs de la Creu Roja i tècnics de Protecció Civil ha atès els afectats durant la nit i a partir de les 9.00 hores d'aquest dilluns els afectats per l'explosió poden acudir al centre cívic del municipi, al número 19 del carrer Esperança, que ha estat habilitat per acollir-los i donar-los informació i ajuda.

El ferit més greu de l'explosió, que vivia al pis sinistrat, continua ingressat en estat crític a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Dues persones més van ingressar greus en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Can Ruti, a Badalona, i una tercera a l'Hospital de Mataró en estat menys greu perquè, malgrat no viure a l'edifici afectat, ha tingut problemes respiratoris per l'explosió.

L'explosió al número 198 de la Gran Via de Lluís Companys aquest diumenge va deixar com balanç de víctimes a una persona morta i 17 ferits: 13 lleus, un menys greu i tres crítics.

La deflagració va causar danys a l'edifici on es va produir i dos contigus, i els serveis socials van atendre aquest diumenge 146 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona