Societat

Pluriocupació legal dels metges públics

Iniciativa d'interès públic del govern de Catalunya per pal·liar el dèficit de professionals de la salut

El govern autoritzarà els metges que treballen en el sector públic que tinguin una segona ocupació assistencial en el mateix àmbit, tant en els centres sanitaris com en els centres residencials de la xarxa pública de serveis socials. Aquesta és una mesura per mirar de pal·liar l'angoixant dèficit de metges a Catalunya.

El Consell Executiu ha aprovat un acord de declaració de l'interès públic que per primer cop a Catalunya que permet el personal mèdic compatibilitzar un segon lloc de feina pública de càracter assistencial. És una excepció qualificada a la regla general de dedicació del personal al servei de les administracions públiques, que obliga a tenir una sola ocupació.

El Departament de Salut planteja increments en les places d'estudiants de Medicina a les facultats catalanes. Formar un professional de la medicina, si es compta el temps que es passa a la facultat i desenvolupant el programa MIR és d'uns deu anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.