Societat

Sisa serà el pregoner de la Mercè 2008. Peret és l'autor del cartell

Festa Major

El cantautor Jaume Sisa serà el pregoner de les Festes de la Mercè 2008, en una edició que es preveu més multitudinària que altres anys ja que la festivitat cau en dimecres i els barcelonins no faran pont.

La programació de la Festa Major de Barcelona serà més àmplia que en anys anteriors, ja que començarà el divendres 19 de setembre amb el pregó i es prolongarà durant cinc dies fins al dimecres 24, amb un programa d'activitats de les quals l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el delegat de Cultura, Jordi Martí, han presentat aquest dimecres un petit avanç.

Aniversari de l'apagada
La presentació del programa de la Mercè a càrrec dels responsables de l'Ajuntament ha tingut lloc just un any després de la gran apagada a Barcelona, que va deixar 300.000 abonats de Fecsa Endesa sense subministrament elèctric a causa d'una avaria a la subestació de Red Eléctrica Española (REE) de Maragall. A més, uns 10.000 es van quedar tres dies sense llum.

El cartell anunciador ha sigut dissenyat per l'artista barceloní Pedro Torrent, més conegut en el món gràfic com Peret. El disseny consisteix en un fons groc amb un collage format per un somriure, un nas, un ull i una mà, acompanyats d'un signe d'exclamació, una estrella i una nota musical i s'inspira en la càrrega "festiva" i "transgressora" del riure.

Hereu ha avançat que aquest any la Mercè comptarà amb diversos espais nous per als seus actes. El més destacat d'ells, el recentment recuperat castell de Montjuïc, que es convertirà en un gran circ amb escenaris al fossat de l'antic recinte militar, al costat del pont llevadís, així com el pati dels canons.

Un altre dels espais recuperats per la ciutat, la fàbrica de Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu, servirà per descentralitzar l'activitat festiva, ja que aquestes antigues naus seran l'escenari de diversos espectacles de dansa.

Quito, ciutat convidada
L'alcalde ha recordat que en aquesta edició Quito ha sigut la ciutat convidada per participar en les festes de la Mercè i que es preveu una gran proposta cultural procedent de la capital equatoriana. La resta de la programació de la Mercè 2008 es presentarà al mes de setembre vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.