Societat

Geli es proposa que els catalans aconsegueixin visita amb el metge de capçalera en menys de 48 hores

Salut

La consellera de Salut, Marina Geli, es proposa que, finalment, els catalans puguin aconseguir visita amb el seu metge de capçalera en menys de 48 hores, ja que actualment en molts CAP triguen fins a una setmana a donar hora. Geli ha presentat aquest dimarts al migdia el nou Mapa sanitari de Catalunya fins l'any 2015, 28 anys després de l'aprovació del primer, impulsat per l'executiu de Josep Tarradellas i que cap govern posterior havia revisat.

El nou mapa, segons la consellera, "canviarà la vida dels professionals i dels usuaris" de la sanitat pública. S'atorgarà un paper fonamental als 37 governs territorials de salut, els òrgans que prendran les decisions sobre les necessitats de serveis de cada zona.

Un dels principals objectius de la creació dels governs territorials de salut és la de resoldre els problemes de salut més freqüents dins el territori més pròxim al ciutadà. En aquells casos que requereixen un major grau d'especialització, les unitats mèdiques específiques es crearan i mantindran en funció del nombre de casos existents en el territori.

Algunes de les principals actuacions previstes fins el 2015 són la creació d'entre 25 i 35 noves àrees bàsiques de salut, que es repartiran entre territoris com Barcelona, Vallès Occidental i Oriental, Baix Llobregat, Barcelonès Nord, l'Hospitalet de Llobregat, el Garraf, el Maresme, el Gironès o Lleida, zones urbanes amb un major increment demogràfic. Una de les altres actuacions importants que contempla el nou mapa és l'increment de fins a 1.800 llits hospitalaris.

Geli també ha subratllat un augment de la dotació de professionals de l'atenció primària a la major part dels territoris, per fer front a les previsions d'augment demogràfic que contempla el govern, i que preveu arribar als 8,2 milions d'habitants. La consellera de Salut ha anunciat que el pla s'anirà actualitzant en cas que les previsions del govern variïn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.