Societat

Detenen cinc persones en clíniques de Barcelona acusades de practicar avortaments il·legals

Entre els detinguts hi ha el doctor Carlos Morín, director dels quatre centres mèdics

La Guàrdia Civil ha detingut almenys cinc persones en el marc d'una operació de registre a diverses clíniques de la part alta de Barcelona acusades de practicar avortaments il·legals. Un dels detinguts és el cirurgià peruà Carlos Morín, director de les clíniques escorcollades.

Segons fonts policials, part de les detencions s'han efectuat a les clíniques Ginemedex i Emecé, totes dues situades al barri de Tres Torres de Barcelona. També s'han realitzat escorcolls al centres CBM i Clínica Barnamedic, totes a instàncies judicials per la sospita que s'hi puguin haver realitzat interrupcions il·legals de l'embaràs. L'operació ha comptat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

La investigació en curs, iniciada arrel de la querella presentada fa poc més d'un any per l'organització E-cristians contra Carlos Morín, té com a objectiu aclarir si en algun d'aquests centres s'han practicat avortaments no recollits en els supòsits que preveu la llei espanyola i que per tant són considerats il·legals. La querella d'E-cristians es basava en informacions recollides en un reportatge de la televisió danesa que va denunciar que a la capital catalana es practiquen avortaments a dones embarassades de més de 30 setmanes.

Presó i inhabilitació
L'article 145 del Codi Penal contempla que l'avortament fora dels casos permesos (risc per a la salut física o psíquica de la mare, malformacions greus o embaràs per violació) serà castigat amb la pena de presó d'un a tres anys i inhabilitació especial per exercir qualsevol professió sanitària o per prestar serveis de qualsevol tipus en clíniques i consultoris ginecològics públics i privats durant sis anys. Així mateix, la dona que consenteix que li provoquin un avortament il·legal es pot enfrontar a una pena de fins a un any de presó o una multa.

El Col·legi de Metges de Barcelona va desestimar el maig passat obrir un expedient sancionador al doctor Carlos Morín per la presumpta pràctica d'avortaments il·legals en no veure'n motius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.