Societat

Les festes de Gràcia acaben amb 248 denúncies per haver orinat al carrer, 55 per soroll i 14 assistències mèdiques

La festa major del barri barceloní de Gràcia, que s'acaba avui, s'ha saldat amb 248 denúncies per persones que han orinat a la via pública, 55 per contaminació acústica i 14 per assistències mèdiques, segons ha informat avui el regidor del districte de Gràcia, Guillem Espriu.

Aquestes xifres, inferiors a l'any passat, demostren, per Espriu, que la festa ha anat "bé globalment" i ha assenyalat que el paper dels Mossos d'Esquadra ha sigut "excel·lent i pròxim", tot i que ha reconegut que no ha sigut "perfecte". "La festa ha funcionat i ha funcionat molt bé", ha dit.

Sobre alguna de les queixes, com la de la pudor de pixat als lavabos públics, Espriu ha assenyalat que s'han rentat dues vegades cada dia, però "inevitablement arriba un moment en què fa pudor". A més, ha assegurat que a les onze del matí tots els carrers tornaven a ser nets després de les festes.

També ha xifrat els decomissos de llaunes de "begudes pirata", que aquest any han ascendit a 32.400 respecte dels 22.000 de l'any passat.

Accessibilitat i soroll
Espriu ha assenyalat que les festes de Gràcia estan entre les més "importants" de Catalunya i que més de 100.000 persones van agafar el metro per anar fins a aquestes celebracions dissabte a la nit. El regidor ha assenyalat que aquest any s'ha treballat per millorar l'accessibilitat i el tema del soroll. Així, ha assegurat que "els veïns noten que el sistema funciona i ho diuen".

Espriu ha destacat la col·laboració que hi ha hagut enguany entre la Federació i els veïns del barri de Gràcia i "globalment" ha remarcat que la festa "ha sortit bé", juntament amb les 600 activitats programades durant la Festa Major.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona