Societat

Sants avança les festes i coincidirà amb Gràcia

Oci

Quan encara no hem arribat ni a l’equador de la festa major de Gràcia, ja es comencen a intuir els repics dels timbals del barri de Sants. De fet, el 17 d'agost a la tarda, Joan Pera sortirà al balcó de la casa del Mig per fer el pregó d’aquestes festes, que comencen oficialment aquest diumenge 19 i s’allargaran fins al 25.

Mentre Sants espera les paraules de qui ja és la veu oficial de Woody Allen, Gràcia entregarà els premis als carrers i balcons guarnits, perquè, aquest any, es produeix un fet insòlit: durant tres dies, hi haurà festa a tots dos barris.

Tot i que en els últims cinc anys, les festes de Gràcia i Sants havien coincidit algun dia – el 2006 i el 2004 van tenir un dia en comú–, normalment unes precedien les altres, evitant tota mena de competència. Enguany, però, les celebracions de Sants arriben més matineres que mai.

Tot, però, té una explicació. Les dates de la festa major de Sants vénen marcades per la festivitat de Sant Bartomeu, que se celebra el 24 d’agost, i, tradicionalment, el pregó es programa per al divendres previ a aquesta celebració. Així doncs, amb el calendari a la mà, tot segueix la temporalitat habitual.

D’altra banda, com ja és tradicional, ahir Gràcia va viure un segon dia de festes passat per aigua. La pluja que va caure durant el matí va fer patir per la supervivència de les decoracions més delicades, com el cel de Joan Blanques, que està fet amb paper de seda.

De fet, els veïns d’aquest carrer, que recrea una cançó de l’últim disc de Serrat, ja se les van veure de tots colors per poder tenir els seus guarnits llestos per dimecres al matí. La pluja de diumenge va destrossar bona part dels guarnits que ja havien col·locat, però, amb una reestructuració d’algun dels elements i uns quants metres de carrer sense decorar, els veïns van aconseguir que el dia 15, quan el jurat passejava pels carrers de Gràcia, tot fos al seu lloc.

“Sabíem el risc que corríem decorant el carrer amb paper, però nosaltres ja vam assumir-ne la responsabilitat dilluns, quan vam fer la feina de reconstrucció. Ara tot està en mans del temps!”, explicava Ricard Estruch, que a més de presidir la Federació de la Festa Major de Gràcia, treballa en els guarnits del seu carrer, Joan Blanques.

“Per sort, el guarnit encara és visible”, assegurava convençut que hi haurà pluges més fortes i que els guarnits hauran de superar reptes més durs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona